Christiaan Kuyvenhoven

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Christiaan Kuyvenhoven (1985) is een Nederlands pianist.

Foto:Allard Willemse

Opleiding[bewerken]

Kuyvenhoven studeerde bij Michail Markov aan de muziekschool in Enschede, de Van Zweden School of Music (samenwerkingsverband muziekscholen en het Conservatorium in Enschede) en het Twentsch Conservatorium. Vervolgens volgde hij masterclasses bij onder anderen Menahem Pressler, Jerome Rose, Ton Hartsuiker, Mitsuko Uchida en Leslie Howard.

Prijzen en onderscheidingen[bewerken]

In 1998 won Kuyvenhoven de eerste prijs op het Prinses Christina Concours. Twee jaar later werd hij uitgeroepen tot "Jong muzikaal talent" van 2000 tijdens de finale van het Nationaal Concours 2000 van de Stichting Jong Muziektalent Nederland. In 2004 werd hij winnaar van het XII Concurso Internacional de Piano Maria Campina in Faro, Portugal. In 2005 won hij de derde prijs tijdens het Internationaal Franz Liszt Pianoconcours, waar hij de eerste Nederlandse winnaar was in 16 jaar. Als deel van de prijs speelde Kuyvenhoven op een aantal concerten, zowel in Nederland als daarbuiten.

Activiteiten[bewerken]

Kuyvenhoven speelde in alle belangrijke concertzalen in Nederland, en hij speelde daarnaast in Algerije, Duitsland, Frankrijk, Trinidad en Tobago, Curaçao, Tunesië en de Verenigde Staten. In 2000 maakte hij zijn debuut bij het Residentie Orkest onder leiding van Jaap van Zweden. In 2006 was Kuyvenhoven solist met het Nederlands Studenten Orkest onder leiding van Otto Tausk. Ook in 2006 speelde hij in Parijs en Algiers met het Matangi Quartet. Later dat jaar volgde een recital-tournee in China, gevolgd door optredens met het Orkest van het Oosten en het Residentie Orkest.

Zie ook[bewerken]

Externe links[bewerken]