Christina Curry

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Christina Curry
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Volledige naam Christina Valerie Curry
Geboren 27 augustus 1990
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Vlag van Nederland Nederland
Beroep Model
Jaren actief 2006-heden
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Mode

Christina Valerie Curry (New York, 27 augustus 1990) is een Nederlands model.

Loopbaan[bewerken]

Ze is de dochter van radiopresentator Adam Curry en zangeres Patricia Paay, en kleindochter van de bandleider John Paay.

Als jong meisje was Christina Curry te zien in de realityserie van haar ouders: Adam's Family: een kijkje in het leven van de familie Curry. Dit programma werd in 2002 en 2003 op de Nederlandse televisie uitgezonden door SBS6.

Op 12 maart 2006 maakte Christina Curry haar debuut als mannequin in de show van ontwerper Paul Schulten. Op 30 augustus 2009 liep ze nog een keer mee in zijn show. Ze speelde mee in de videoclips Misconstructed Beats van de Engelse band A Stranger in Moscow en eind 2009 poseerde Curry voor het mannenblad FHM. In 2010 heeft Curry in de videoclip Vertrouw je niet meer van Thomas Berge mee gespeeld. In 2013 nam Curry deel aan het televisieprogramma Op zoek naar God van de Evangelische Omroep. Ze verbleef hiervoor een week in het klooster Sint-Paulusabdij in Oosterhout. Datzelfde jaar werd ze samen met Belgisch presentator Jens Geerts het gezicht van de internationale homozender OUTTV.[1] In oktober 2018 was ze te zien in het programma Een goed stel hersens.

Curry is een van de deelnemers van het vierde seizoen van het televisieprogramma Het Perfecte Plaatje, waarvan in mei 2019 de opnames startte.[2]

Privéleven[bewerken]

Curry woonde in Londen en Los Angeles. Ze had een relatie met filmregisseur Dexter Mowatt.[3] Van januari 2013 tot september 2014 had ze een relatie met zangeres Ryanne van Dorst.[4]