Christophe Stienlet

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Christophe Stienlet
Christophe Stienlet
Algemene informatie
Geboren 1972
Land Vlag van België België
Werk
Beroep acteur
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Christophe Stienlet (België, 28 juli 1972) is een Belgisch acteur.

Tot 2017 ging Stienlet door het leven als Christophe, maar tijdens het televisieprogramma Foute vrienden veranderde hij dit tijdelijk in Bartje.

Stienlet werd bekend met zijn rol als Bartje in het kinderprogramma Schuif Af. Verder was hij te zien als Luc De Laet, de rechterhand van 'Chef' Jef Lits in Familie. Hij speelde gastrollen in Flikken (Baetens Jr.), Thuis (Antoine), Verschoten & Zoon (Yens), Wittekerke (Vincent), Spoed (Steven Saegerman), Witse (Jeroen Donckers), LouisLouise (Raf) en Vermist IV. In 2008 speelde hij Lucas in VTM-soap Wittekerke. Hij had een gastrol in 2003 in W817 als hacker.

In het najaar van 2015 deed hij mee in het derde seizoen van Foute Vrienden op de Vlaamse televisiezender Q2. Onder het mom van een straf binnen dit televisieprogramma, veranderden zijn vrienden Stienlets voornaam officieel in Bartje, dit als aandenken aan zijn tijd bij Schuif Af. Tijdens die aflevering leek het alsof deze verandering permanent was, maar achteraf bleek het slechts 1 maand te duren. Sinds 2017 is Stienlet ook stadionomroeper tijdens de thuiswedstrijden van het Belgisch voetbalelftal.[1]

Stienlet is getrouwd met de jongere zus van Joyce De Troch. Samen hebben ze twee zonen.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]