Cinegraaf

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geplaatst:
17-10-2020

Genomineerd   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past.

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

Een cinegraaf is een persoon die Cinegrafie beoefend. De cinegraaf maakt met een Foto of Videocamera hoge kwaliteit beelden die zowel als Film en als foto gebruikt kunnen worden.

Opleiding cinegraaf[bewerken | brontekst bewerken]

Er is geen vakspecifieke opleiding voor cinegraaf. Het beroep bestaat uit fotograferen, filmen, beeldbewerking en monteren; een opleidingen tot fotograaf, cameraman en editor aan de filmacademie of fotoacademie zijn hiervoor de basis. Het beroep cinegraaf is niet als zodanig beschermd, iedereen kan het vrijuit beoefenen.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]