Citroën BX

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Citroën BX
ModelBX.jpg
Productiejaren 1982-1995
Productieaantal 2.316.234
Uitvoeringen

1.4, 1.6, 1.9, 1.8 TurboDiesel, 1.9D

Voorganger Citroën GS
Opvolger Citroën Xantia

Citroën ZX

Portaal  Portaalicoon   Auto

De Citroën BX is een middenklasse automodel van het Franse automerk Citroën. De BX werd in 1982 geïntroduceerd en was een wat afwijkend ontwerp (van de ontwerper Marcello Gandini die dit model had getekend voor Volvo van ontwerpstudio Bertone) vergeleken met de auto's uit die tijd. Kenmerkend voor de BX was de hydropneumatische ophanging van Citroën. Het ontwerp werd overigens in het voorjaar van 1979 gepresenteerd als de Volvo 343 Bertone Tundra.

Volgens een hardnekkig gerucht zou de BX gebaseerd zijn op een conceptmodel dat Gandini reeds eerder getekend had voor Volvo. Hoewel de Volvo Tundra inderdaad sterke uiterlijke gelijkenissen met de Citroën vertoont, is het verhaal hoogstwaarschijnlijk andersom. De Tundra werd pas in maart 1979 gepresenteerd, nadat Gandini zijn concept voor de BX aan de Citroëndirectie had voorgesteld. Volgens Gandini zelf "werden scherpe, gedefinieerde lijnen hip in autodesign vanaf de tweede helft van de jaren 70. Het werd bovendien het handelsmerk van Bertone." [1]

Bij zijn introductie was de BX een revolutionaire auto, en werd door Carl Hahn, de toenmalige CEO van Volkswagen genoemd als "de in theorie beste auto".

De BX was een ruime gezinsauto die veel comfort bood aan zijn inzittenden. De XUD-dieselmotoren werden wel tot de beste in hun soort gerekend, zowel door de goede prestaties als hun betrouwbaarheid.

Er werden zo'n 2,3 miljoen BX'en geproduceerd gedurende de 12 jaar van zijn geschiedenis. De goedkopere modellen onderaan in het BX-assortiment werden vanaf 1991 geleidelijk vervangen door de nieuwe Citroën ZX. De duurdere versies kregen vanaf 1993 een opvolger onder de naam Xantia, verkrijgbaar als berline en later ook als break. Daarom werd de BX Break nog een jaar langer geproduceerd.

De 1.9 atmosferische diesel van PSA (65pk) was het populairst in dit model. Door de jaren heen zijn er ook meerdere sportieve versies verschenen van de BX, zoals de BX Sport, De GT, de GTi en als absoluut topmodel in 1987 de BX GTi 16V die in Nederland de beschikking had over 160pk.

Verstelbare hoogte: zakken van maximum- tot minimumhoogte
  1. [[Thijs van der Zanden|]], BX. Voici la nouvelle Citroën, 2016, 27. ISBN 978-90-815208-5-0. Geraadpleegd op 2016-07-11.