Citroën BX

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Citroën BX
ModelBX.jpg
Productiejaren 1982-1995
Productieaantal 2.316.234
Uitvoeringen

1.4, 1.6, 1.9, 1.8 TurboDiesel, 1.9D

Voorganger Citroën GS
Opvolger Citroën Xantia

Citroën ZX

Portaal  Portaalicoon   Auto

De Citroën BX is een middenklasse automodel van het Franse automerk Citroën. De BX werd in 1982 geïntroduceerd, oorsprongkelijk als een aanvulling van het gamma naast de Citroën GSA (de toenmalige middenklasser van het merk). De BX werd echter ietwat hoger in de markt gepositioneerd. Na 4 jaar - in 1986 - werd de BX de defintieve opvolger van de GSA en verdween voorgaande uit het gamma. Kenmerkend voor de BX was de hydropneumatische ophanging van Citroën. De wagen werd getekend door Marcello Gandini van ontwerpstudio Bertone.

De BX was opmerkelijk vormgegeven. Hij behoorde tot de gedurfde wagens van de vroege jaren '80 die de glooiende, ronde lijnen van de jaren '70 achter zich lieten en gekenmerkt werden door scherpe, hoekige lijnen. Ook voor Citroën zelf was de BX een breuk met het verleden. Nadat Robert Opron (de hoofdontwerper van onder andere de Citroën GS, SM en CX) het merk verlaten had, was het een moeilijke opgave voor de ontwerpers van Citroën om met iets vernieuwends te komen. Daarom besloot de directie om voor de eerste keer in Citroën's geschiedenis het model te laten vormgeven door een extern bureau: Bertone. Dit verklaart de slogan die gebruikt werd bij de introductie: 'Voici la nouvelle Citroën." Dit is niet zomaar een nieuwe Citroën, dit is hét nieuwe Citroën.

Volgens een hardnekkig gerucht zou de BX gebaseerd zijn op een conceptmodel dat Marcello Gandini reeds eerder getekend had voor Volvo. Hoewel de Volvo 343 Tundra inderdaad sterke uiterlijke gelijkenissen met de Citroën vertoont, is het verhaal hoogstwaarschijnlijk andersom. De Tundra werd pas in maart 1979 gepresenteerd, nadat Gandini zijn concept voor de BX aan de Citroëndirectie had voorgesteld. Volgens Gandini zelf "werden scherpe, gedefinieerde lijnen hip in autodesign vanaf de tweede helft van de jaren 70. Ze waren het nieuwe handelsmerk van Bertone. Bovendien is het niet verwonderlijk dat wanneer je op een half jaar tijd twee gelijkaarige auto's moet tekenen, dat ze op elkaar gaan lijken."[1]

Bij zijn introductie was de BX een revolutionaire auto, en werd door Carl Hahn, de toenmalige CEO van Volkswagen genoemd als "de in theorie beste auto".

De BX was een ruime gezinsauto die veel comfort bood aan zijn inzittenden. De XUD-dieselmotoren werden wel tot de beste in hun soort gerekend, zowel door de goede prestaties als hun betrouwbaarheid.

Er werden zo'n 2,3 miljoen BX'en geproduceerd gedurende de 12 jaar van zijn geschiedenis. De goedkopere modellen onderaan in het BX-assortiment werden vanaf 1991 geleidelijk vervangen door de nieuwe Citroën ZX. De duurdere versies kregen vanaf 1993 een opvolger onder de naam Xantia, verkrijgbaar als berline en later ook als break. Daarom werd de BX Break nog een jaar langer geproduceerd.

De 1.9 atmosferische diesel van PSA (65pk) was het populairst in dit model. Door de jaren heen zijn er ook meerdere sportieve versies verschenen van de BX, zoals de BX Sport, De GT, de GTi en als absoluut topmodel in 1987 de BX GTi 16V die in Nederland de beschikking had over 160pk.

Verstelbare hoogte: zakken van maximum- tot minimumhoogte