Civilization III

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Civilization III
Ontwerper Jeff Briggs
Soren Johnson
Ontwikkelaar Firaxis Games
Uitgever Atari
Muziek Roger Briggs
Mark Cromer
Datum van uitgave Vlag van Verenigde Staten 30 oktober 2001
Vlag van Europa 1 november 2001
Genre Turn-based strategy
Spelmodus Singleplayer
multiplayer (met uitbreidingen)
Engine custom
Platform PC (Windows), Mac
Media cd-rom
Navigatie
Voorloper Civilization II
Vervolg Civilization IV
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Civilization III is het derde deel in de turn-based strategy-serie Civilization van Sid Meier. Het computerspel, gepubliceerd in 2001, is een stuk uitgebreider dan zijn voorgangers en de graphics en geluid zijn drastisch verbeterd.

De speler kan kiezen uit een aantal beschavingen, civilizations, die hij vanaf het begin van de beschaving tot de moderne tijd kan leiden. Er zijn daarbij zeer veel verschillende mogelijkheden om het spel te winnen. Zo kan de speler naar complete wereldheerschappij streven, een ruimteschip bouwen om een nieuwe planeet te koloniseren of op cultureel gebied alle andere beschavingen achter zich laten.

Voor dit deel zijn er twee uitbreidingspakketten uitgekomen, te weten Play the World en Conquests. In deze uitbreidingen worden de speelmogelijkheden uitgebreid. Zo kan men in Play the World met meer beschavingen (waaronder de Nederlanders) spelen dan in het oorspronkelijke spel. In Conquests is een aantal scenario's uit de geschiedenis toegevoegd, zoals de napoleontische oorlogen en de Tweede Wereldoorlog, waarin de speler kan proberen de geschiedenis een andere virtuele loop te geven.