Cleveland Brown

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Cleveland Brown
Personage uit Family Guy
The Cleveland Show
Afbeelding gewenst
Gespeeld door Mike Henry
Persoonsinformatie
Volledige naam Cleveland Brown Sr.
Geboorteland Verenigde Staten
Familie
Getrouwd met Donna Tubbs
Loretta Brown (gescheiden)
Kinderen Cleveland Brown Jr.
Portaal  Portaalicoon   Media

Cleveland Brown Sr. is een personage uit de geanimeerde televisieserie Family Guy. Hij is zowel een buurman als een vriend van hoofdpersoon Peter Griffin en een van de weinige zwarte personages in de show. Hij is eigenaar van een delicatessenwinkel, genaamd 'Cleveland's Deli'. Zijn naam refereert aan het professionele American Footballteam de Cleveland Browns. Zijn stem wordt gedaan door Mike Henry.

Cleveland wordt meestal neergezet als uitermate rustig en geduldig. Soms veroorzaakt dit een contrast met de gewelddadige humor in de show, zoals wanneer Cleveland een taxi vernielt die hem niet mee wil nemen. Cleveland praat erg langzaam. Verschillende flashbacks laten zien dat Cleveland vroeger een snel-sprekende veilingmeester was, iets wat in contrast staat met de huidige situatie.

Cleveland is een Afro-Amerikaan. In het huis van de Browns worden alleen maar bordspelletjes gespeeld die een link hebben met Afro-Amerikanen, en staat Clevelands vrouw Loretta geen 'witte literatuur' toe in huis. Cleveland is in de aflevering The Cleve-Loretta-Quagmire van Loretta gescheiden, omdat Glenn Quagmire met haar vreemdging.

Vanaf begin 2009 heeft Cleveland zijn eigen programma, The Cleveland Show.