Coachella (festival)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Coachella
Coachella Sunset 2011 Jamey M Photo.jpg
Algemene informatie
Datum tweede en derde weekend van april
Locatie Indio, Californië, Verenigde Staten
Duur 2x 3 dagen
Podia bekendste podia:
  • Coachella Stage
  • Yuma Stage
  • Outdoor Theatre
  • Gobi Tent
  • Mojave Tent
  • Sahara Tent
Organisator Goldenvoice
Edities
Eerste editie 1999
Website
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Coachella (officiële naam: Coachella Valley Music and Arts Festival) is een zesdaags muziekfestival dat wordt gehouden in Indio in Californië.

Op het festival zijn de meest uiteenlopende muziekstijlen te beluisteren. Er zijn diverse podia: Coachella Stage, Yuma Stage, Outdoor Theatre, Gobi Tent, Mojave Tent, en de Sahara Tent. Coachella wordt gehouden in de Coloradowoestijn, daardoor is de temperatuur overdag zo'n 38°C. Het decor is hier ook op aangepast.

Geschiedenis[bewerken]

Het festival werd op 9 en 10 oktober 1999 voor het eerst georganiseerd en ging in 2001 een tweede maal door. Nadien volgden jaarlijkse edities, behalve in 2005 en 2006 toen het festival niet werd georganiseerd. Vanaf de elfde editie in 2012 ging het festival twee weekends door op de inmiddels vaste data van het tweede en derde weekend van april. Voor de twee weekends, telkens van drie dagen, worden aparte tickets verkocht, en de optredens worden allemaal in elk van de twee weekends herhaald. Met jaarlijks meer dan 200.000 bezoekers behoort het tot de grotere festivals.

In april 2012 was op het muziekfestival een bewegend en rappend hologram te zien van de in 1996 overleden rapper Tupac Shakur.[1]

In 2014 passeerden over de twee weekends 579.000 bezoekers de toegangspoort.