Cogonez

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geplaatst:
11-01-2019
Genomineerd wegens te beperkte omvang   Woordenboekdefinitie

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat deze pagina slechts een woordenboekdefinitie bevat en dus niet voldoet aan de conventies van Wikipedia.

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden. Richtlijn is dat een artikel minstens drie feiten moet bevatten. Wellicht is de inhoud wel geschikt voor het WikiWoordenboek.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

De betekenis van cogonez is de combinatie van lef en kennis.

Het is een samenstelling van het Spaanse woord cojones dat 'lef' of 'ballen' betekent en het Latijnse woord cognitio, in het Nederlands ook bekent als cognitie dat betekent 'het vermogen om na te denken'.

Cogonez als menselijke eigenschap[bewerken]

Mensen met cogonez zijn in staat om succesvol te creëren en te ontwikkelen. Ze laten zich leiden door de combinatie van kennis en lef. Waar mensen zonder lef afhaken gaan mensen met cogonez door. Andersom hebben mensen met alleen 'lef' de neiging om roekeloos te zijn.

Cogonez voor bedrijven[bewerken]

Het woord cogonez wordt gebruikt voor het duiden van een bepaalde aanpak waarbij de combinatie van kennis en lef nodig is om te komen tot een onderscheidend en effectief resultaat. Vooral in marketing, communicatie en branding wordt deze aanpak gebruikt om bijvoorbeeld merken onderscheidend te positioneren.

Uitspraak[bewerken]

Cogonez wordt uitgesproken met een harde g. Koo-gon-nes.