Coliseum-Oakland International Airport Line

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kaart van het BART-netwerk op weekdagen en zaterdag overdag. De Coliseum-Oakland International Airport Line is beige gekleurd.
BART to Oakland International Airport People Mover-rit

De Coliseum-Oakland International Airport Line of BART to OAK line is de zesde metrolijn van het Bay Area Rapid Transit-netwerk (BART), dat San Francisco met de rest van de Bay Area verbindt. De lijn loopt van het Coliseum station dat bediend wordt door de 'groene', 'blauwe' en 'oranje' lijn naar station Oakland International Airport. De lijn is 5,1 kilometer lang en heeft geen tussenstations. Verder is de lijn volledig aangelegd op verhoogde sporen.

De bouw van de lijn begon in 2010 en voor de opening van de lijn in 2014 verbonden AirBART-shuttlebussen het Coliseum/Oakland Airport-station met de internationale luchthaven van Oakland.

De lijn is, in tegenstelling van de andere BART-lijnen, geen normale metrotrein op een conventionele spoorlijn, maar een automatisch bestuurde trein voor personenvervoer. De BART to OAK is wel volledig geïntegreerd in het ticket- en betaalsysteem van BART.

Aanleg van de verhoogde spoorlijn voor de Oakland Airport Connector (oktober 2012).