Coliseum-Oakland International Airport Line

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Kaart van het BART-netwerk op weekdagen en zaterdag overdag. De Coliseum-Oakland International Airport Line is beige gekleurd.

De Coliseum-Oakland International Airport Line of BART to OAK line is de zevende metrolijn van het Bay Area Rapid Transit-netwerk (BART), dat San Francisco met de rest van de Bay Area verbindt. De lijn verbindt station Coliseum dat bediend wordt door Amtrak en de 'groene-', 'blauwe-' en 'oranje-' lijn met station OAK Airport op de Internationale luchthaven van Oakland. De lijn is 5,1 kilometer lang en heeft geen tussenstations. Verder is de lijn volledig aangelegd op verhoogde sporen.

Stations[bewerken | brontekst bewerken]

Station Lijnen Foto * Type Geopend Ligging County
OAK Airport viaductstation 22 november 2014 37° 42′ 48″ NB, 122° 12′ 44″ WL Alameda
Oakland Coliseum viaductstation 11 september 1972 37° 45′ 13″ NB, 122° 11′ 49″ WL Alameda

* De sorteerwaarde van de foto is de ligging langs de lijn

De bouw van de lijn begon in 2010 en voor de opening van de lijn in 2014 verbonden AirBART-shuttlebussen het Coliseum/Oakland Airport-station met de internationale luchthaven van Oakland.

De lijn is, in tegenstelling van de andere BART-lijnen, geen normale metrotrein op een conventionele spoorlijn, maar een automatisch bestuurde kabeltram voor personenvervoer. De BART to OAK is wel volledig geïntegreerd in het ticket- en betaalsysteem van BART.