Columbia-universiteit

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Columbia University)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Columbia-universiteit
Columbia University
Low Memorial Library
Low Memorial Library
Motto In lumine Tuo videbimus lumen
(in Uw licht zullen wij het licht zien)
Locatie Manhattan, Verenigde Staten
Type Privé
Studenten 21511
Personeel 3224
Lid van Ivy League
Website
Portaal:  Onderwijs
Overzicht van het universiteitscomplex

De Columbia-universiteit (Columbia University in the City of New York) is een universiteit gevestigd in New York. Ze is lid van de vermaarde Ivy League en telt zo'n 27.000 studenten verdeeld over twee campussen die allebei op Manhattan liggen.

Geschiedenis[bewerken]

Columbia Universiteit is het oudste instituut van hoger onderwijs in de staat New York en de op vijf na oudste van de Verenigde Staten. De universiteit is in 1754 gesticht als King's College door koning George II van Groot-Brittannië en heeft haar naam in 1784, na de onafhankelijkheidsoorlog, veranderd in het patriottistische Columbia (een poëtische benaming voor de Verenigde Staten). Columbia Universiteit is flink gegroeid door de jaren heen en telt nu meer dan twintig faculteiten en instituten.

Wetenschap[bewerken]

Columbia University heeft een zeer grote reputatie in vele takken van wetenschap. In totaal hebben medewerkers van de universiteit 72 Nobelprijzen gewonnen tot 2004.[1]

Sport[bewerken]

Alhoewel Columbia geen topuniversiteit meer is op het gebied van sport, heeft sport op Columbia een lange traditie. Roeien was Columbia's eerste sport en Columbia was de eerste niet-Britse school die de Henley Regatta won. Het Columbia football team is het oudste van het land en won onder andere de Rose Bowl in 1934. Ook het wrestling team is het oudste van het land.

Externe links[bewerken]