Compilatiespel

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Een compilatiespel is een verzameling computerspellen die uit meerdere titels bestaat. Dit type aanbieding kan samen gaan met andere commerciële promoties, zoals de verkoop van een spelconsole of tijdschrift.

Beschrijving[bewerken | brontekst bewerken]

Uitgevers van spellen brengen de compilatiespellen vaak onder verschillende namen op de markt, zoals Anthology, Best Of, Collection, Collector's Edition, Deluxe, Limited Edition, Gold of Greatest Hits.

De inhoud van compilatiespellen kunnen gevarieerd zijn, men kan denken aan een reeks van verschillende titels in hetzelfde genre of meerdere spellen uit een gelijke spelserie. Ook zijn nooit eerder uitgebrachte titels mogelijk.

Het samenstellen van een compilatiespel kan aanvullend werk vereisen om een goede compatibiliteit of verbeterde graphics met recente hardware te garanderen.

De verkoop van compilatiespellen kan indrukwekkend zijn: zo overschreed de Angry Birds Trilogy in 2013 meer dan een miljoen verkochte exemplaren. Bovendien kan de integratie van een onbekend of zeldzaam spel in een compilatiebundel ook bijdragen aan het succes.

Voorbeelden[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]