Compromís

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Compromís
Compromís.svg
Personen
Partijleider Enric Morera i Català en Mónica Oltra
Mandaten
Corts Valencianes
Senaat
Congres
(Verkiezingen 2019)
Europees parlement
(Verkiezingen 2019)
Geschiedenis
Opgericht 25 januari 2010
Algemene gegevens
Actief in Vlag van Spanje Spanje
Hoofdkantoor Plaza del Pilar, 1
Valencia
Richting Links
Ideologie Valenciaans regionalisme
Feminisme
Ecosocialisme
Progressivisme
Kleuren      Donker oranje
Jongerenorganisatie Joves del País Valencià
Joves amb iniciativa
Europese fractie Groenen VEA
Europese organisatie EGP, EVA
Portaal  Portaalicoon   Politiek

Compromís, voluit Coalició Compromís, is een Spaanse politieke partijenalliantie die actief is in de regio Valencia. Compromís is gevormd in 2010 door een aantal aantal regionalistische, ecosocialistische en progressieve partijen. Er zijn zowel politici die namens een van de constituerende partijen actief zijn, als politici die direct voor de alliantie werken.

Behalve afgevaardigden in de senaat, het congres en het Europees parlement, heeft de partij een goede locale vertegenwoordiging, onder anderen in het regioparlement en gemeenteraden. Daarnaast levert de partij 84 burgemeesters door de gehele regio Valencia, waaronder die van de stad Valencia.

De partij staat voor een samenvloeien van Valenciaans nationalisme, een moderne linkse en ecologistische politiek, dat wil zeggen, de toepassing van een nieuw model van duurzame ontwikkeling die het accent legt op het overwinnen van de gebreken van het huidige economische systeem, en daarnaast een verdiepen van het zelfbestuur van de regio Valencia en de bescherming van het Valenciaans.