Computer Idee

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Computer Idee
Genre Personal computer
Frequentie Tweewekelijks
Eerste editie 1998
Land(en) Nederland
Hoofdredacteur Martijn Overman
Uitgeverij(en) Reshift Digital
Website
Portaal  Portaalicoon   Media

Computer Idee is een Nederlands tijdschrift dat zich richt op de doorsnee bezitter van een personal computer, laptop, tablet of smartphone. Het verschijnt tweewekelijks.

Binnen de markt van computerbladen bezet Computer Idee de plaats van een algemeen, populair tijdschrift: technische ingrepen die bij de gebruiker betrekkelijk veel expertise vereisen komen minder aan bod. Het oplossen van alledaagse computerproblemen, tips over nieuwe software en het beheer van de eigen computer krijgen daarentegen veel aandacht. Daarnaast besteedt het blad veel aandacht aan nieuwe ontwikkelingen en trends binnen het segment van consumentenelektronica en worden vragen beantwoord in de rubriek FAQman. Door een duidelijke opbouw is het voor iedereen al mogelijk om bijvoorbeeld een workshop uit te voeren.

De reclamemarkt bestaat onder meer uit van computerwinkels, producenten van hard- en software voor het algemene publiek, en bedrijven die webhosting verzorgen. Het blad bevat zo'n 15% reclame en 85% redactioneel materiaal.

Het eerste nummer werd in 1998 uitgegeven. In 2007 werd het door HUB Uitgevers overgenomen van VNU Media. Sinds 2013 wordt het uitgegeven door Reshift Digital.

Op 5 september 2022 is de website Computeridee.nl opgegaan in ID.nl. Het magazine Computer Idee wordt nog steeds uitgegeven, zowel in print als digitaal.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]