Computer Idee

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Computer Idee
Genre Personal computer
Frequentie Tweewekelijks
Eerste editie 1998
Land(en) Nederland
Hoofdredacteur Dick van de Schraaf
Uitgeverij(en) Reshift Digital
Website
Portaal  Portaalicoon   Media

Computer Idee is een tweewekelijks tijdschrift dat sinds 1998 verschijnt en dat zich richt op de markt van de doorsnee bezitter van een personal computer, notebook, smartphone of tablet-pc. Binnen de markt van computerbladen bezet het de plaats van een algemeen, populair tijdschrift; technische ingrepen, die bij de gebruiker betrekkelijk veel expertise vereisen, komen minder aan bod. Het oplossen van alledaagse computerproblemen, tips over nieuwe software en voor het beheer van de eigen computer krijgen daarentegen veel aandacht. Daarnaast besteedt het blad veel aandacht aan nieuwe ontwikkelingen en trends binnen het segment van consumentenelektronica. Door een duidelijke opbouw is het voor iedereen al mogelijk om bijvoorbeeld een workshop uit te voeren.

De reclamemarkt bestaat dienovereenkomstig onder meer uit afzetkanalen van computers, producenten van hard- en software voor het algemene publiek, en bedrijven die webhosting verzorgen. Het blad bevat zo'n 15% reclame en 85% redactioneel materiaal.

Computer Idee wordt sinds 2013 uitgegeven door Reshift Digital nadat HUB Uitgevers het blad in 2007 had overgenomen van VNU Media.

John Vanderaart beantwoordt onder het pseudoniem FAQman technische vragen van lezers.

Externe link[bewerken]