Coney Island-Stillwell Avenue (metrostation)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Coney Island-Stillwell Avenue)
   
Coney Island-Stillwell Avenue   
Coney Island-Stillwell Avenue
Opening 29 mei 1919
Perrons 4 eilandperrons
Lijn(en)
Vervoerder(s) New York City Transit Authority (MTA)
Reizigers 4.615.664 (2018)
Ligging
Plaats New York
Coördinaten 40° 34′ 38″ NB, 73° 58′ 52″ WL
Coney Island-Stillwell Avenue (metro van New York)
Coney Island-Stillwell Avenue
Portaal  Portaalicoon   Openbaar vervoer

Coney Island-Stillwell Avenue is een station van de metro van New York op Coney Island in het stadsdeel Brooklyn. Het is het eindstation van vier metrolijntrajecten: de Brighton Line, Culver Line, Sea Beach Line en de West End Line. De lijnen maken gebruik van dit station als zuidelijke terminus.

Het grote station, oorspronkelijk gebouwd in 1919, werd ontworpen in een tijd dat Coney Island elke zomer de belangrijkste ontspanningszone voor de Metropolitan Area van New York was, met alle spoorlijnen in het zuiden van Brooklyn die bezoekers naar het gebied sluisden. Het station heeft acht sporen en vier eilandperrons, met treinen die zowel uit het zuiden als uit het noorden het station binnenrijden. Het is gelegen op de hoek van Stillwell Avenue en Surf Avenue in Coney Island, op de site van de voormalige West End Terminal, het voormalig treinstation van 1864 waar voor de huidige metrostellen de stoomtreinen hun terminus hadden. Een grondige renovatie van 2001 tot 2005 vernieuwde grote delen van het station.

De sporen rondom het station Coney Island-Stillwell Avenue.
Zie de categorie Coney Island – Stillwell Avenue (New York City Subway) van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.