Copperhead (DC Comics)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Copperhead
Achtergrond
Uitgever(s) DC Comics
Eerste verschijning Brave and the Bold #78, (juni 1968)
Bedenker(s) Bob Haney
Bob Brown
Gespeeld door Lesley-Ann Brandt (5),
Stemartiest(en) Efrain Figueroa, Jose Yenque, Gideon Emery
Persoonlijke informatie
Alter ego('s) 1. John Doe (strips)
2. Nathan Prince
3. Sameer Park
4. Jane Doe
5. Larissa Diaz (Batman: Arkham Origins)
Lid (geweest) van Secret Society of Super Villains, Suicide Squad, Black Lantern Corps, Terror Titans (2)
Grootste vijand(en) Batman
Wapens en hulpmiddelen Speciaal kostuum.
Superkrachten Flexibiliteit gelijk aan die van een slangenmens. Staart die als wapen kan dienen. Expert in verschillende giffen.

Copperhead is een superschurk uit de strips van DC Comics. Hij verscheen voor het eerst in The Brave and the Bold #78, bedacht door Bob Haney en Bob Brown.

Biografie[bewerken]

De crimineel bekend als Copperhead verscheen voor het eerst in Gotham City in een slangenkostuum. Hij pleegde een aantal misdaden voordat hij werd tegengehouden door Batman en Batgirl. Na uit de gevangenis te zijn ontsnapt werd Copperhead een super huurmoordenaar, die zijn slachtoffers door wurging of vergiftiging om het leven bracht. Hij ontwikkelde een psychopathische obsessie voor zijn slachtoffers waardoor hij aan niets ander kon denken tot het slachtoffer dood was. Dit was een van zijn zwakke kanten.

Hoewel hij zeer lenig was, was Copperhead zonder zijn slangenhuid vrijwel machteloos. Hij verkocht zijn ziel aan de demon Neron voor meer kracht, en werd veranderd in een slang/mens hybride. Hij werd gedood door Manhunter.

Krachten en vaardigheden[bewerken]

Copperhead is zo lenig als een slangenmens. Hij kan in zeer kleine ruimtes kruipen en zich in onmogelijke houdingen buigen.

Hij droeg aanvankelijk een slangenkostuum. Dit kostuum was gemaakt van kevlar, met metalen vezels op kwetsbare plekken. Derhalve was het kostuum kogelvrij en ondoordringbaar voor vrijwel elk steekwapen. Het kostuum was behandeld met zeer glibberige substantie zodat Copperhead over elk oppervlak kon glijden. De staart van het kostuum kon enkele meters uitrekken en zo als wapen dienen. De staart was sterk genoeg om botten te breken en stenen te vergruizen.

De helm van het kostuum was uitgerust met lange tanden die gemakkelijk een menselijke huid konden doorboren. Deze tanden waren behandeld met een neurotoxine afkomstig van de mocassinslang. Dit gif kon iemand verlammen en binnen 30 minuten doden.

Na in een slang/mens hybride te zijn veranderd namen Copperheads relfexen en wendbaarheid enorm toe, en kreeg hij echte giftanden.

In andere media[bewerken]

Copperhead was een personage in afleveringen van de series Justice League en Justice League Unlimited, waarin zijn stem werd gedaan door Efrain Figueroa en Jose Yenque. Hij was in de series lid van zowel Lex Luthors en Aresia's Injustice Gang, en de Legion of Doom. In de nog in ontwikkeling zijnde videogame Batman Arkham Origins, met als releasedate 25 oktober 2013, duikt Copperhead opnieuw op en dit keer in de vrouwelijke 'New 52' versie.