Crail Golfing Society

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd is, kan dit sjabloon verwijderd worden. Geef dat ook aan op de betreffende nalooplijst. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben.

De Crail Golfing Society werd in februari 1786 opgericht in het Golf Hotel in de Schotse plaats Crail en is een van de oudste golfclubs van de wereld. Voor zover bekendstaat hij nummer 7 op de ranglijst.

De baan ligt ten noordoosten van Crail, ongeveer 15 km ten zuiden van de beroemde St Andrews Links, en kijkt uit over de Noordzee en de Firth of Forth. Tegenwoordig zijn er twee 18-holes banen. De oudste hiervan wordt Balcomie genoemd en deze werd in 1894 aangelegd door Old Tom Morris. Hij ligt aan de kust, niet tegen wind en slecht weer beschermd, in alle opzichten een links golfbaan. De andere baan wordt Craighead genoemd. Deze werd door de Amerikaanse golfbaanarchitect Gil Hanse ontworpen en ligt iets zuidelijker. Hij is langer en moderner.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]