Crisis on Earth-X

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geplaatst:
08-11-2018
Genomineerd: verbetering nodig   Verbetering gevraagd!

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past.

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Help mee dit artikel te verbeteren, zodat het voldoet aan de conventies van Wikipedia.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden. Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

Crisis op Earth-X is het vierde jaarlijkse Arrowverse crossover -evenement met afleveringen van de live-actietelevisie-serie Supergirl , Arrow, The Flash, en Legends of Tomorrow on [ [De CW]]. De crossover begon op 27 november 2017 met Supergirl en Arrow en werd op 28 november afgesloten met The Flash en Legends of Tomorrow . In "Crisis on Earth-X" komen Barry Allen en Iris West 's vrienden naar Central City voor hun bruiloft, alleen om de procedure te onderbreken door inlopers van analoog universum van Earth-X waar Tweede Wereldoorlog [[Hypothetische As overwinning in de Tweede Wereldoorlog werd gewonnen door de Asmogendheden.


De ontwikkeling voor een cross-over van de vier series begon in december 2016 na de release van de vorige cross-over, " Invasion!". Het uitgangspunt en de titel van de cross-over werden onthuld in september 2017 toen de productie van de afleveringen begon; elementen uit de geanimeerde webserie Freedom Fighters: The Ray maakten deel uit van de crossover, inclusief de live-action-verschijning van Ray Terrill.


Verhaallijn[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

In de parallelle wereld van Earth-X regeert een Nazi regime de planeet, waar een Boogschutter bekend als Dark Arrow is de Führer . Dark Arrow grijpt een tijdelijke poort van de Freedom Fighters, die interdimensionale reizen naar andere universums mogelijk maakt. Op Earth-1, Barry Allen en Iris West 's vrienden, waaronder Kara Danvers en haar adoptiezuster Alex van Earth-38, komt naar Central City voor het huwelijk van Allen en West. Harrison "Harry" Wells, Cisco Ramon, en Caitlin Snow ontwikkelen een serum om de [[Firestorm (strips) | Firestorm] te scheiden ] matrix van Martin Stein en Jefferson Jackson. Jefferson is echter terughoudend om Firestorm op te geven. Oliver Queen re - stelt voor aan Felicity Smoak, maar ze aarzelt om met hem te trouwen. De huwelijksceremonie wordt onderbroken door indringers van Earth-X onder leiding van Dark Arrow, zijn Kryptonian vrouw Overgirl en Prometheus. Nadat Kara Overgirl heeft verwond, en Alex en Sara Lance Prometheus gevangen hebben genomen tijdens het gevecht, trekken de nazi's terug. Dark Arrow, Oliver's dubbelganger, en Overgirl, Kara's dubbelganger, ontmaskeren zichzelf terwijl ze hun volgende stap bespreken met de speedster [Baron's aartsvijand], die eerder dood werd verondersteld.


In S.T.A.R. Labs, Prometheus onthult zichzelf als Tommy Merlyn 's Earth-X dubbelganger, pleegt daarna zelfmoord door cyanide pill uit loyaliteit aan het naziregime, nadat hij Oliver heeft lastiggevallen. Harry onthult dat hij door zijn verkenning van het multiversum ontdekte dat Earth-X een dystopische wereld is waar Tweede Wereldoorlog [[Hypothetische Asoverwinning] was in de Tweede Wereldoorlog | niet gewonnen]] door de Allied Forces. Dark Arrow, Overgirl en Thawne stelen een experimentele sub-lichtgenerator, het Prisma, van een onderzoeksbureau. Oliver's team, samen met Harry, Caitlin, Cisco en Mick Rory, zijn in gevangenschap bij S.T.A.R. Labs nadat de nazi-troepen het bezetten. Oliver, Barry, Sara, Martin, Jefferson en Alex zijn ontvoerd naar een concentratiekamp op Earth-X, terwijl Kara is overgebracht naar S.T.A.R. Labs. Overgirl sterft in haar hart aan onevenredige insolation en Dark Arrow is van plan om het Prism te gebruiken, aangedreven door S.T.A.R. Labs 'deeltjesversneller, om kunstmatige rood zonlicht te maken die zowel de onkwetsbaarheid van Karas kan verzwakken, waardoor Thawne een harttransplantatie kan uitvoeren van Kara naar Overgirl.


In het concentratiekamp worden de helden gered uit de executie door SS - Sturmbannführer Quentin Lance ( Quentin Lance ' s Earth-X doppelgänger) door Ray Terrill en Leo Snart ( Leonard Snart 's Earth-X doppelgänger). Thawne bereidt zich voor op zowel Overgirl als Kara, en Iris en Felicity werken om hun vrienden te redden bij S.T.A.R. Labs. Generaal Winn Schott ( Winn Schott 's Earth-X dubbelganger), de commandant van de Freedom Fighters, is vastbesloten om Dark Arrow en Overgirl op Earth-1 te laten stranden door hun tijdelijke poort te vernietigen . Terwijl hij zich voordeed als Dark Arrow, ontdekt Oliver het dag des oordeelsapparaat van de nazi's], een tijdschip genaamd Wellenreiter , een gemilitariseerd equivalent van de Legends 'Waverider' '. Oliver laat het tijdschip Earth-1 binnenkomen om te voorkomen dat zijn dekking in het gedrang komt, maar hij wordt uiteindelijk ontmaskerd wanneer hij weigert Felicity's Earth-X doppelgänger, een concentratiekampgevangene, te doden. De helden strijden tegen zowel de Red Tornado van Freedom Fighters, ingezet door Schott als een failsafe, en de nazi-troepen, en het portaal van de poort wordt geopend ten koste van Martin die dodelijk gewond is geraakt.

The heroes make it back to Earth-1, and Iris, Felicity, Kara, and the others are rescued by the returned heroes and the Waverider crew. Jefferson is also affected by Martin's injury, so Martin uses the serum to separate the Firestorm matrix and dies from his wounds. Jefferson tells Martin's family of his fate; they, along with the Legends and Barry's team are devastated by Martin's death. His death spurs the heroes to declare war on Earth-X's Nazi forces. When the Nazis attack Central City, the heroes counter their assault. Harry, who pilots the Waverider, destroys the Wellenreiter after the heroes disable its shield. Barry spares Thawne, who vows to return. During the fight with Kara, Overgirl's solar radiation goes nuclear and Kara carries her into space, where Overgirl explodes. Oliver kills Dark Arrow while the latter is in shock over his wife's death. After Martin's funeral, Kara and Alex return to Earth-38, Ray returns to Earth-X after he establishes contact with Earth-1, and Leo decides to remain on Earth-1 with the Legends. John Diggle, an ordained minister, officiates Barry and Oliver's weddings with Iris and Felicity, respectively.


Rollen verdeling[bewerken]

Acteur Personage
Melissa Benoist Supergril (Kara Danvers) & Overgirl
Chyler Leigh Alex Danvers
Grant Gustin Flash (Barry Allen)
Stephen Amell Arrow (Oliver Queen) & Dark Arrow (Earth-X)
Emily Bett Rickards Felicity Smoak & Felicity Smoak (Earth-X)
Jeremy Jordan Winn Schott & Winn Schott (Earth-X)
David Harewood J'onn J'onzz
Mehcad Brooks Guardian (Earth-X)
Victor Garber Firestorm & (Martin Stein)