The Lox

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf D-Block Records)
Vraagteken
Er wordt getwijfeld aan de juistheid van een of meer onderdelen van dit artikel, of het is onvoldoende verifieerbaar gemaakt.
Raadpleeg de bijbehorende overlegpagina voor meer informatie en pas na controle desgewenst het artikel aan.
Opgegeven reden: Veel artiesten die niet worden genoemd op de Engelse pagina, neutraliteit is discutabel
Dit sjabloon is geplaatst op 1 december 2022.
Vraagteken
The Lox
The Lox
Achtergrondinformatie
Jaren actief 1994-heden
Oorsprong Verenigde Staten / New York / Yonkers
Genre(s) Hiphop
Label(s) Bad Boy, Ruff Ryders, D-Block, Roc Nation
Leden
Rapper Jadakiss
Rapper Styles P
Rapper Sheek Louch
Officiële website
(en) Allmusic-profiel
(en) Discogs-profiel
(en) MusicBrainz-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

The Lox is een Amerikaanse hiphopgroep uit Yonkers, New York.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

De groep is in 1994 opgericht door de rappers Jadakiss, Styles P en Sheek Louch. Ze waren getekend bij Sean Combs' Bad Boy Records in 1995, voordat ze in 1998 bij Ruff Ryders Entertainment kwamen. In 2001 na de verschijning van hun tweede album hebben zij hun eigen muzieklabel opgericht, D-Block Records. De president van het label is Supa Mario.

Leden[bewerken | brontekst bewerken]

Artiesten Beschrijving
Jadakiss Een van de originele oprichters van The L.O.X., Jadakiss heeft zijn weg omhoog gewerkt van een battle rapper naar een mainstream artiest. Hij was ontdekt samen met Sheek Louch and Styles P door Mary J. Blige, die ze weer heeft voorgesteld aan Sean Combs(voordat hij P.Diddy werd); later hadden ze getekend bij Bad Boy Records als The L.O.X.. Jadakiss heeft twee soloalbums uitgebracht: Kiss Tha Game Goodbye in 2001 en Kiss of Death in 2004.
Sheek Louch Is ook een van de leden van The L.O.X., Sheek Louch is een Yonkers geboren rapper die drie soloalbums heeft uitgebracht: Walk Witt Me in 2003, After Taxes in 2005, en het meest recente, Silverback Gorilla in 2008.
Styles P De laatste van de drie originele leden van The L.O.X., Styles P heeft ook drie soloalbums uitgebracht. Zijn debuut, A Gangster and a Gentleman, kwam uit in 2002. Styles' tweede album, Time Is Money, was uitgekomen in december 2006 met een vertraging van meer dan twee jaar. Zijn derde en meeste recente album, "Super Gangster, Extraordinary Gentleman", werd in 2007 uitgebracht.
Vinny Idol De officiële producer voor en getekend bij D-Block Records. Hij heeft al vele producties op zijn naam staan, die hij heeft gedaan voor verschillende artiesten uit het D-Block-kamp.
Poobs De officiële producer en geluidstechnicus voor en getekend bij D-Block Records. Ook hij heeft net als Vinny Idol vele producties op zijn naam staan voor verschillende artiesten uit het D-Block-kamp.
Team Arliss Hip Hops bekendste undergroundgroep, staat bekend door hun hardcoresound en thema's. Ze bestaan uit Trav (Bed-Stuy, Brooklyn), St. Raw a.k.a. Straw (183rd Street, Bronx) en Shells.
354 Entertainment D-Blocks undergroundgroep die opgericht werd in 2005 met de leden Bully, Nakuzi en Snyp-Life. Ze komen uit Yonkers en hebben hun eerste mixtape uitgebracht genaamd Y.O. Stomping Grounds.
DJ Killatouch Officiële Dj voor Jadakiss, Sheek Louch en The LOX.
D-Block Latino D-Blocks underground latingroepen Chary Ary en PLF.
A.P. ook bekend als D-Block's Live wire.
Large Amounts a.k.a. The Boy with a billion bars.
Bucky
Don D and T.Y
Bully
J-Hood J-Hood was gerekruteerd op een jonge leeftijd door Sheek Louch om zijn goede teksten en de manier waarop hij zijn muziek bracht.

Discografie[bewerken | brontekst bewerken]

Albums
  • Money, Power & Respect (1998)
  • We Are the Streets (2000)
  • Filthy America... It's Beautiful (2016)

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]