DSVV Ouwe Schoen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
D.S.V.V. 'Ouwe Schoen'
Opgericht 9 november 1889
Plaats Delft
Competitie Reserve 4e klasse zondag (2018/19)
Tenue
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

D.S.V.V. 'Ouwe Schoen' (Delftsche Studenten Voetbal Vereniging 'Ouwe Schoen') is een amateurvoetbalvereniging uit Delft, Zuid-Holland, Nederland.

Algemeen[bewerken | brontekst bewerken]

De club werd op 9 november 1889 opgericht als Delftsche F.C.. De thuiswedstrijden worden op het sportcomplex van de Technische Universiteit Delft gespeeld.

In het seizoen 2018/19 speelt het eerste elftal in de Reserve 4e klasse zondag, daarnaast komen er nog drie seniorenteams in competitieverband uit.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Twee vertegenwoordigers van de club, de heren H. Bijstra en E. Versteeghe, waren op 8 december 1889 aanwezig bij de vergadering waar de “Nederlandse Athletiek- en Voetbalbond”, de voorganger van de KNVB, werd opgericht.[1]

'Ouwe Schoen' was een ondervereniging van de studentenvereniging het Delftsch Studenten Corps. Door een dalend ledenaantal eind jaren '60, bleek het voor D.S.V.V. 'Ouwe Schoen' niet mogelijk om voort te bestaan als een onafhankelijke vereniging. Daarom ontstond begin 1970 het plan om de teams van de 'Ouwe Schoen' toe te laten treden tot SVVV Taurus. Dit voorstel werd definitief aangenomen tijdens een ledenvergadering van 'Taurus' op 21 april 1970. Hierdoor werd Taurus een federatie waarin de S.V.V.V. 'Taurus' en de D.S.V.V. participeerden onder de naam Studenten Voetbalvereniging 'Taurus'. Sinds het seizoen 2016/17 is D.S.V.V. 'Ouwe Schoen' weer een zelfstandige vereniging.