DSZ WAVE

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Delftse Studentenzwemvereniging 'WAVE' (DSZ WAVE) is een studentensportvereniging met een zwem-, waterpolo-afdeling en triatlonafdeling uit Delft. DSZ WAVE is opgericht op 26 februari 1990. De vereniging organiseert de sportactiviteiten van wedstrijdzwemmen, waterpolo en triatlon voor studenten in Delft.

Structuur[bewerken]

WAVE heeft een traditionele organisatie die bestaat uit een groep actieve leden, die samen het bestuur en commissies vormen. Aangezien het een studentenzwemvereniging is, is het verloop van de kaderleden groot. Voor sommige leden is het sociale onderdeel van het lidmaatschap van gelijk belang als het sportieve.[1]

Jaarlijks wordt tijdens de Algemene Vergadering aan het begin van het collegejaar een nieuw bestuur aangesteld. Het bestuur bestaat uit vijf leden: voorzitter, secretaris, penningmeester (samen dagelijks bestuur) en de zwemcommissaris en waterpolocommissaris.

Zwemmen[bewerken]

WAVE neemt jaarlijks deel aan de Nederlandse Studenten Zwem Competitie. Ook wordt deelgenomen aan het Nederlands Studentenkampioenschap zwemmen. Sinds 2010 komt WAVE samen met zwemvereniging D'Elft onder de vlag van startgemeenschap SG D'Elft WAVE uit in de landelijke B-klasse van de KNZB Zwemcompetitie. Ook wordt er met SG D'Elft WAVE deelgenomen aan diverse nationale (masters)kampioenschappen.

Waterpolo[bewerken]

WAVE heeft drie waterpoloteams. Heren 1 en heren 2 komen uit in respectievelijk 3e klasse bond en district van de KNZB-waterpolocompetitie. Het derde team is een gemengd team dat uitkomt in de Nederlandse Studenten Waterpolo Kompetitie (NSWK).

Jaarlijks organiseert WAVE het WAVE Winter Toernooi, een waterpolotoernooi waaraan zowel studenten- als burgerteams meedoen.

Triatlon[bewerken]

Sinds 2007 heeft WAVE ook een triatlon-afdeling. Jaarlijks organiseert WAVE een zwemloop-evenement in juni in recreatiegebied de Delftse Hout Sinds 2013 doet WAVE met een team mee aan de nationale triatloncompetitie waarbij het WAVE-team uitkomt in de tweede divisie van deze competitie.

Trivia[bewerken]

  • De naam WAVE is oorspronkelijk een afkorting van WAterpolo VEreniging.
  • PvdA-politicus Diederik Samsom is een oud-lid van DSZ WAVE.
  • Het clublied van WAVE is geschreven op de muziek van 'Land van Maas en Waal'. Dit lied wordt ten gehore gebracht bij (sport)evenementen waar WAVE aan deelneemt.

Zie ook[bewerken]

Externe link[bewerken]