Dan Hawkins

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hawkins in 2013

Daniel Francis Hawkins (Lowestoft, Suffolk, 12 december 1976) is een Britse gitarist en achtergrondzanger. Hij was de gitarist en achtergrondzanger van The Darkness en is nu de leadgitarist in zijn nieuwe band Stone Gods. Zijn broer Justin Hawkins was de zanger en gitarist van The Darkness, voordat hij de band verliet.

Biografie[bewerken]

Op zijn 16e verhuisde Dan naar Londen om een carrière in de muziek te beginnen. Hij heeft in verschillende bands gespeeld en is ook sessiemuzikant geweest voordat The Darkness succes kreeg in 2003. The Darkness heeft twee albums uitgebracht, Permission to Land in 2003 en One way ticket to hell... and back in 2005. In 2006 verliet Justin de band vanwege drugsproblemen. Hierna heeft Dan met de overige bandleden de Stone Gods opgericht. Zij hebben in 2008 een EP genaamd Burn the Witch uitgebracht, en in juli volgde hun debuutalbum Silver Spoons and Broken Bones.

Hawkins speelt meestal op een Gibson Les Paul, waarvan hij er meerdere heeft. Hij bezit onder andere een op maat gemaakte Gibson Black Beauty die eigenlijk voor Jimmy Page van Led Zeppelin bedoeld was.