Dance Dance Dance (RTL)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Dance Dance Dance
Genre Amusement
Bedenker John de Mol
Timor Steffens
Presentatie Jandino Asporaat
Chantal Janzen
Jury Timor Steffens
Dan Karaty
Igone de Jongh
Voice-over Edwin Evers
Land van oorsprong Vlag van Nederland Nederland
Taal Nederlands
Locatie Studio 22
Uitzendingen
Start 5 september 2015
Afleveringen 18 (6 afleveringen per seizoen)
Seizoenen 3
Netwerk of omroep RTL4
Website
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Dance Dance Dance is een Nederlands televisieprogramma van RTL4, waarin bekende Nederlanders met een nummer gekozen door Timor met hun danspartner videoclips nadansen. Dit effect wordt versterkt met een studio die gebruikmaakt van augmented reality en videomapping

Het winnende koppel in het eerste seizoen (2015) bestond uit Pim Wessels en Pip Pellens. De winnaars van het tweede seizoen waren Buddy Vedder en Robin Martens.

Ontwikkeling[bewerken]

Aanvankelijk zou Dance Dance Dance een dansprogramma worden op SBS6, waarin twee bekende Nederlanders aan elkaar gekoppeld zouden worden, wat afwijkt van eerdere dansshows als Dancing with the Stars waarin een bekende Nederlander aan een professionele danser werd gekoppeld.[1] Twee weken later, toen ook de kandidaten bekend werden gemaakt, bleek echter dat RTL4 het programma zou uitzenden.[2]

Vanwege de betrokkenheid van Timor Steffens als artistiek leider bij Dance Dance Dance wilden bekende choreografen en dansers zich bij het programma aansluiten.[bron?] Steffens zetelde uiteindelijk ook in de jury, naast Dan Karaty en Igone de Jongh.[3]

De presentatie ligt in handen van Chantal Janzen en Jandino Asporaat.[4] De titelsong is gezongen door Sharon Doorson en geschreven door Cimo Fränkel en Rik Annema.

Elke aflevering zetten de koppels verschillende dansacts neer, op de muziek en met de originele choreografie van bekende dansnummers. De koppels schitteren niet alleen als duo, maar ook wekelijks een solodans. Vanaf aflevering 3 vertrok er wekelijks een koppel uit het programma, dit is het koppel met de minste punten van de jury.

De winnaars van Dance, Dance, Dance krijgen 100.000 euro voor hun zelf gekozen doel. De runners-up krijgen 25.000 euro mee.

In 2016 won het programma de televisieprijs De tv-beelden in de categorie Beste nieuwe format.[5] In 2017 kreeg het programma wederom de tv-beeldenprijs maar nu in de categorie Beste grote showprogramma.

Op zaterdag 3 september 2016 begon bij RTL4 het tweede seizoen van Dance, Dance, Dance. Gelijktijdig begon bij de Duitse RTL de eerste aflevering van het eerste seizoen van de Duitse versie. Er komt ook een Britse versie, die in Nederland is opgenomen. Deze wordt uitgezonden vanaf 8 januari 2017 op ITV.

Kandidaten[bewerken]

Seizoen 1
Plaats Deelnemer 1 Deelnemer 2
1 Pim Wessels Pip Pellens
2 Achmed Akkabi Fockeline Ouwerkerk
3 Humberto Tan Julia Tan
Dochter van Humberto
4 Jeroen Jorna
Vriend van Euvgenia
Euvgenia Parakhina
5 Regilio Denswil
Neef van Sylvana
Sylvana Simons
Seizoen 2
Plaats Deelnemer 1 Deelnemer 2
1 Buddy Vedder Robin Martens
2 Kees Tol Annemarie Keizer
Vrouw van Simon Keizer
3 Ferry Doedens Inge de Bruijn
4 Antje Monteiro Romy Monteiro
5 Jeroen van der Boom Dany de Wit
Vrouw van Jeroen
Seizoen 3
Plaats Deelnemer 1 Deelnemer 2
1 Zoey Ivory Marnix Lenselink
2 Toprak Yalçiner Stijn Fransen
3 Maan de Steenwinkel Kaj van der Voort
4 Edsilia Rombley Roué Verveer
5 Renate Verbaan Koos van Plateringen