Danny Sorenson

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Danny Sorenson is een personage in de Amerikaanse televisieserie NYPD Blue, die gespeeld werd door Rick Schroder. Zijn nationaliteit is Noors en hij is de 3e partner van Andy Sipowicz, na de dood van zijn vorige partner Bobby Simone, die stierf aan een hartziekte.

Sipowicz ziet Sorenson als zijn overleden zoon Andy Jr, waarbij hij soms erg overbezorgd is als Sorenson privéproblemen heeft, zoals herhaaldelijke nachtmerries en een alcoholprobleem.

Na een moeizaam begin klikt het uitstekend met Sipowicz, waarbij ze een goede band hebben. Later in de serie is Sorenson echter aan lager wal geraakt. Hij heeft het enorm moeilijk omdat zijn vrouwelijke collega Diane Russell hem liet zitten, waarbij later de stoppen bij hem doorsloegen tijdens een verhoor en hij een verdachte verrot sloeg. Hij komt er echter goed vanaf.

Later moet hij undercover werken in de Tailfeathers, een stripclub in New York. Daar leert hij een stripper Kristen kennen en dan gaat het compleet bergaf met hem. Andy vindt het welletjes en vist Sorenson in de bar op. Bij Danny's appartement hebben ze een goed openhartig gesprek. Andy gaat na dit gesprek met een goed gevoel naar huis.

De volgende dag komt Danny echter niet opdagen op het werk en de stripper Kristen werd dood teruggevonden in Danny's appartement. Hij wordt maandenlang vermist. Een informant vertelt op het bureau dat hij een paar maanden eerder tegen betaling in opdracht van de Tailfeathers iemand moest begraven en hij duidt de plaats aan. Andy vreest terecht dat het Sorenson zal blijken te zijn.