Darío Rojas

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Dario Rojas)
Rubén Rojas
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Persoonlijke informatie
Volledige naam Rubén Darío Sebastián Rojas Dielma
Geboortedatum 20 januari 1960
Geboorteplaats Buenos Aires, Argentinië
Lengte 178 cm
Positie Doelman
Clubinformatie
Huidige club Gestopt in 2003
Interlands
1993–1994 Vlag van Bolivia Bolivia 18(0)
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

Rubén Darío Rojas (Buenos Aires, 20 januari 1960) is een voormalig Boliviaans voetballer, die speelde als doelman. Hij werd geboren in Argentinië.

Clubcarrière[bewerken | brontekst bewerken]

Rojas beëindigde zijn actieve loopbaan in 2003 bij de Boliviaanse club Guabirá na eerder onder meer voor Club Bolívar, Club San José, Club Real Santa Cruz en Oriente Petrolero te hebben gespeeld.

Interlandcarrière[bewerken | brontekst bewerken]

Rojas speelde in totaal achttien interlands voor Bolivia in de periode 1993-1994. Onder leiding van bondscoach Xabier Azkargorta maakte hij zijn debuut op 29 januari 1993 in de vriendschappelijke thuiswedstrijd tegen Honduras, die eindigde in een 3-1 overwinning voor Bolivia door treffers van Gustavo Quinteros en Johnny Villarroel (2). Ook Marco Antonio Sandy, José María Romero en Gustavo Quinteros maakten in die wedstrijd hun debuut voor Bolivia. Rojas nam met zijn vaderland deel aan de strijd om de Copa América 1993 en het WK voetbal 1994. Hij was bij dat laatste toernooi tweede keuze achter Carlos Trucco, die van Azkargorta de voorkeur kreeg in alle drie de groepswedstrijden.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]