Dave Donkervoort

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Dave Donkervoort (Wijchen 1962, eigenlijke naam: David Rouw) begon zijn carrière bij Radio 10. Zijn voorliefde voor zwarte muziek was hoorbaar vooral bij het in 1984 opgerichte Radio Exclusief waar hij de Disco Dance Top 50 op zaterdagmiddag presenteerde.

Voordat hij bij dit station begon werkte hij voor Radio Keizerstad in Nijmegen. Nadat de overheid in 1985 Radio Exclusief definitief het zwijgen oplegde kwam hij terecht bij Delta Radio, destijds een van de grootste piraten in het oosten van het land. Daar kwam Donkervoort in contact met Herbert Visser, dit contact bleven beide radiofanaten tot op de dag van vandaag onderhouden.

Na Delta Radio kwam hij in 1988 terecht bij Hitradio Bako (Super 106) in Lommel te België. Herbert Visser werkte inmiddels bij Radio 10, een nieuw Nederlands commercieel radiostation. Toen in 1989 Ron Sterrenburg vertrok bij Radio 10 nam Donkervoort zijn plek over en presenteerde daar een nachtprogramma. Dave presenteerde vervolgens vele programma's op Radio 10 FM. Zo maakte hij de ochtendshow (Hits in de Spits I) en in 2003 deed hij enige tijd de middagshow. In datzelfde jaar werd de programmering, met oog op de aanstaande veiling van FM-frequenties, gewijzigd en presenteerde hij samen met Tom Mulder de ochtendshow "Tom & Dave in de Morgen." Na het mislopen van de FM-frequentie werd de programmering opnieuw gewijzigd en presenteerde Dave lange tijd een show tussen 14.00-18.00 en later tussen 16.00-19.00. Bekend item dat hij enige tijd in zijn middagshow presenteerde was de "Filmquiz" waarin Dave een klein fragment liet horen van een bekende film en luisteraars moesten raden uit welke film het fragment kwam. Hier kon 50 euro mee worden verdiend.

In 2006 verliet Dave Donkervoort Radio 10 Gold en vertrok naar 100%NL waarvan Herbert Visser inmiddels de eigenaar was geworden. Hier presenteerde hij onder het pseudoniem "ADHDave" de ochtendshow verwijzend naar het feit dat hij zelf ADHD heeft. Door wijzigingen bij het station heeft Dave enige tijd ook een show gemaakt tussen 17.00-19.00 en later ook de ochtendshow nog alleen gemaakt. Halverwege 2008 werd bekend dat 100%NL haar programmering aanpast, de show van Dave Donkervoort kwam hiermee te vervallen. Wel is hij nog steeds werkzaam voor het station.

In 2013 is Dave Donkervoort werkzaam met Rapper Sjors als producer.