Dave Donkervoort

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Dave Donkervoort
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Volledige naam David Rouw
Bijnaam ADHDave
Geboren 17 februari 1962
Land Vlag van Nederland Nederland
Beroep radio-dj
Jaren actief 1984 - heden
Bekend van Radio 10 Gold
Portaal  Portaalicoon   Media

Dave Donkervoort, eigenlijk David Rouw (Wijchen, 17 februari 1962), is een Nederlandse radio-diskjockey.

Loopbaan[bewerken | brontekst bewerken]

Donkervoort begon zijn carrière bij Radio 10. Zijn voorliefde voor zwarte muziek was hoorbaar vooral bij het in 1984 opgerichte Radio Exclusief waar hij de Disco Dance Top 50 op zaterdagmiddag presenteerde.

Voordat hij bij dit station begon werkte hij voor Radio Keizerstad in Nijmegen. Nadat de overheid in 1985 Radio Exclusief definitief het zwijgen had opgelegd, kwam hij terecht bij Delta Radio, destijds een van de grootste piraten in het oosten van het land. Daar kwam Donkervoort in contact met Herbert Visser, dit contact bleven beide radiofanaten tot op de dag van vandaag onderhouden.

Na Delta Radio kwam hij in 1988 terecht bij Hitradio Bako (Super 106) in Lommel te België. Herbert Visser werkte inmiddels bij Radio 10, een nieuw Nederlands commercieel radiostation. Toen in 1989 Ron Sterrenburg vertrok bij Radio 10 nam Donkervoort zijn plek over en presenteerde daar een nachtprogramma. Donkervoort presenteerde vervolgens vele programma's op Radio 10 FM. Zo maakte hij het ochtendprogramma (Hits in de Spits I) en in 2003 deed hij enige tijd het middagprogramma. In datzelfde jaar werd de programmering, met oog op de aanstaande veiling van FM-frequenties, gewijzigd en presenteerde hij samen met Tom Mulder het ochtendprogramma Tom & Dave in de Morgen. Na het mislopen van de FM-frequentie werd de programmering opnieuw gewijzigd en presenteerde Donkervoort lange tijd een programma tussen 14.00 en 18.00 uur en later tussen 16.00 en 19.00 uur. Een bekend onderdeel dat hij enige tijd in de middag presenteerde was de Filmquiz, waarin hij een klein fragment liet horen van een bekende film en luisteraars moesten raden uit welke film het fragment kwam. Hier kon 50 euro mee worden verdiend.

In 2006 verliet Donkervoort Radio 10 Gold en vertrok naar 100% NL, waarvan Herbert Visser inmiddels de eigenaar was geworden. Hier presenteerde hij onder het pseudoniem "ADHDave" het ochtendprogramma verwijzend naar het feit dat hij zelf ADHD heeft. Door wijzigingen bij het station heeft Donkervoort enige tijd ook een programma gemaakt tussen 17.00 en 19.00 uur en later ook het ochtendprogramma nog alleen gemaakt. Halverwege 2008 werd bekend dat 100% NL zijn programmering aanpaste. Het programma van Donkervoort kwam hiermee te vervallen. Wel is hij nog steeds werkzaam voor het station.

In 2013 was Donkervoort werkzaam met Rapper Sjors als producer.

Sinds 1 april 2016 is Donkervoort weer te horen met 'HadieDave' op KBC Radio. KBC Radio zendt uit vanaf zendschip de 'Grote Rode Boot' in de buurt van de haven van Harlingen op 1602 kHz middengolf en op DAB+ van 07.00 tot 19.00 uur.