Dave Navarro

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Dave Navarro
Dave Navarro 2010.jpg
Algemene informatie
Volledige naam David Michael Navarro
Geboren 7 juni 1967
Land Verenigde Staten
Werk
Jaren actief 1986-heden
Genre(s) Alternatief
Instrument(en) Gitaar
Drumstel
Label(s) Warner Bros.
Capitol
(en) IMDb-profiel
(en) Allmusic-profiel
Actief geweest in Jane's Addiction
Functie(s) Gitarist
Jaren actief in formatie 1986-1991
2002-heden
Actief geweest in Deconstruction
Jaren actief in formatie 1993-1994
Actief geweest in Red Hot Chili Peppers
Jaren actief in formatie 1994-1998
Actief in The Panic Channel
Jaren actief in formatie 2006-heden
Portaal  Portaalicoon   Muziek

David Michael Navarro (Santa Monica (California), 7 juni 1967) is een gitarist en drummer[bron?] die gespeeld heeft voor Jane's Addiction en Red Hot Chili Peppers. Op dit moment speelt hij met The Panic Channel en de coverband Camp Freddy.

Biografie[bewerken]

Navarro is een zoon van James Raul Navarro en Constance Colleen Hopkins. Hij ging naar de John Thomas Dye School in Bel-Air, waar hij Eric Avery ontmoette. Zijn moeder werd vermoord toen hij 15 was

Navarro is drie keer getrouwd en gescheiden. Zijn eerste vrouw heet Tanja, met wie hij in 1990 trouwde. Op 15 oktober 1994 trouwde hij zijn tweede vrouw, Rhian. Navarro trouwde model en actrice Carmen Electra op 22 november 2003. Op 8 augustus 2006 scheidden de twee.

Navarro heeft lang geworsteld met drugs en hierover geschreven in zijn autobiografie Don't Try This At Home. Hij schreef dit boek in 2001 samen met Neil Strauss.

Navarro presenteert sinds 2012 samen met Chris Núñez en Oliver Peck het televisieprogramma 'Ink Master', een serie waarin verschillende tatoeëerders de competitie met elkaar aangaan. Spike Nederland zendt deze serie in Nederland uit.

Jane's Addiction[bewerken]

1rightarrow blue.svg Zie Jane's Addiction voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

In 1986 voegde Dave Navarro zich bij Jane's Addiction. Deze band werd zeer succesvol in de alternatieve rockscene. De band stopte in 1991, en Perry Farrell besloot om een laatste concert op Lollapalooza te geven.

Red Hot Chili Peppers[bewerken]

1rightarrow blue.svg Zie Red Hot Chili Peppers voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

In 1993 kwam Dave Navarro bij de Red Hot Chili Peppers, nadat John Frusciante in 1992 uit de band was gestapt en verscheidene andere gitaristen niet voldeden. En hoewel de onderlinge relatie tussen de bandleden langzaam maar zeker beter werd, verliep het op muzikaal vlak niet gemakkelijk. In 1995 brachten ze het album One Hot Minute uit, dit werd niet positief ontvangen door de meeste fans en de pers, maar dat was niet af te lezen uit de hitlijsten met 5 miljoen verkochte albums (het is overigens wel het slechtstverkochte album van de groep sinds hun doorbraak in 1991). Toch gingen de Red Hot Chili Peppers en Dave Navarro in 1998 ieder weer hun eigen weg.