Naar inhoud springen

David Ignatius

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
David Ignatius
David Ignatius
Algemene informatie
Geboren 26 mei 1950
Geboorteplaats Cambridge
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Beroep Auteur, columnist, journalist
Werk
Genre Thriller
Uitgeverij De Fontein,
Van Holkema & Warendorf,
In den Toren
(en) IMDb-profiel
Website
Portaal  Portaalicoon   Literatuur

David Ignatius (Washington D.C., 26 mei 1950) is een Amerikaanse journalist en auteur van thrillers van Armeense afkomst.

Op dit moment is hij redacteur en columnist voor de Washington Post. Samen met Fareed Zakaria, een redacteur van Newsweek, richtte hij onder de vlag van zijn krant een online discussieforum op over internationale zaken, PostGlobal.

Ignatius is een zoon van Paul Robert Ignatius, secretaris-generaal van de marine en president van de Washington Post. Na enkele prestigieuze middelbare scholen studeerde David Ignatius op King's College in Cambridge. Hij trouwde met Eve Thornberg; samen hebben ze drie dochters.

Na zijn studie ging hij werken bij The Washington Monthly, een maandblad over de Amerikaanse politiek en regering. Hij schreef over het ministerie van Justitie en de CIA. Ook was hij correspondent in het Midden-Oosten. In 1986 vertrok hij naar de Washington Post, alwaar hij (met een pauze van 2000 tot 2002) sindsdien is gebleven. Tussen 2000 en 2002 was hij redacteur bij het International Herald Tribune. Zijn artikelen zijn ook verschenen in het zondagsblad van The New York Times, The Atlantic Monthly, Foreign Affairs en The New Republik.

Ignatius heeft zes romans geschreven, grotendeels gebaseerd op informatie uit zijn eigen onderzoeken over politiek en financiën inzake internationale betrekkingen.

  • Siro (Soro), In den Toren, 1992
  • De journalist (Agents of Innocence), Van Holkema & Warendorf, 1997
  • In het web van de angst (The Bank of Fear), Van Holkema & Warendorf, 1998
  • Het Suleiman Spel, De Fontein, 2008
  • Het Teheran project (The Increment), De Fontein, 2010
Niet vertaald
  • A Firing Offense, 1997
  • The Sun King, 1999
[bewerken | brontekst bewerken]