David Tao

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

David Tao (Chinees: 陶喆; Hanyu pinyin: Táo Zhé; Hongkong, 11 juli 1969) is een Taiwanees singer-songwriter. Hij staat bekend om zijn karakteristieke R&B/rock-tonen en voor het populariseren van dit muziekgenre in de Mandopop-industrie. De naam van David Tao wordt vaak door fans en media afgekort als DT. Tao spreekt vloeiend Mandarijn en Engels. Hij werkt en leeft in Los Angeles, Verenigde Staten.

Tao werd geboren in Hongkong, groeide op in Taiwan en emigreerde later met zijn ouders naar de Verenigde Staten. Hij werkte voor korte tijd als politieagent bij de politie van Los Angeles. Hij behaalde uiteindelijk zijn Bachelor in psychologie aan de universiteit van Californië, Los Angeles (UCLA). Zijn zangcarrière begon hij in Taiwan, waar hij begon met het schrijven en later ook produceren van liedjes voor andere artiesten. In 1997 bracht hij zijn debuutalbum uit dat zijn naam droeg: David Tao. Dit album en de opvolgers werden door hem zelf geschreven en geproduceerd.

Tao heeft een paar liedjes van Teresa Teng opnieuw uitgebracht met zijn R&B muziekstijl. Het lied Spring Wind (Chinees: 望春風; Pinyin: Wàng Chūnfēng) werd a capella gezongen. Een ander beroemd lied van Teng dat Tao in een modern jasje opnieuw uitbracht was The Moon Represents My Heart (Chinees: 月亮代表我的心; Pinyin: Yuè Liàng Dài Biǎo Wǒ De Xīn). In 2006 scoorde hij met Jolin Tsai een grote hit met het duet Marry Me Today (Chinees: 今天你要嫁给我; Pinyin: Jīn Tiān Nǐ Yào Jià Gěi Wǒ).

Albums[bewerken]

Externe link[bewerken]