Days of our Lives

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Days of our Lives
Alternatieve titel Vlag van België De dingen des levens
Genre soapserie
Speelduur 30 minuten (1965-1975)
60 minuten (1975-heden)
Bedenker Ted Corday
Betty Corday
Regie Herb Stein
Phil Sogard
Albert Alarr
Grant Johnson
Steven Williford
Intromuziek Charles Albertine, Tommy Boyce en Bobby Hart
Land van oorsprong Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Taal Engels
Locatie Salem
Gerelateerde series Another World
Productie
Uitvoerend
producent
Ken Corday
Greg Meng
Albert Alarr
Productiebedrijf Corday Productions
Screen Gems (1965-1974)
Columbia Pictures Television (1974-2001)
Columbia TriStar Television (2001-2002)
Sony Pictures Television (2002-heden)
Uitzendingen
Start 8 november 1965
Afleveringen 12.984 (16 December 2016)
Seizoenen 50
Netwerk of omroep NBC
Zender Vlag van Nederland SBS 6, RTL 5
Vlag van België één, VIJF, Fox
Website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Days of our Lives (Vlaanderen: De dingen des levens) is een Amerikaanse soapserie die begon op 8 november 1965. In Nederland werd de serie in de jaren negentig op SBS 6 uitgezonden. Van 2004 tot 23 februari 2007 werd de soap op RTL 5 uitgezonden. In Vlaanderen werd de serie eerst getoond op de Vlaamse openbare omroep. Bij de start van VIJF werd De dingen des levens dagelijks uitgezonden. VIJF stopte op 16 mei 2016 met het uitzenden van de soap. Fox Vlaanderen zendt de serie sinds 5 september 2016 uit.

Verhaallijn[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Days of our Lives speelt zich af in het fictieve plaatsje Salem. De serie volgt de belevenissen van onder andere:

  • De familie Horton: Tom en zijn vrouw Alice waren de patriarch en matriarch van deze familie. Ze hadden vijf kinderen: Tommy, Addie, Mickey, Bill en Marie. De Hortons waren er al van het begin van de serie bij. Met de jaren speelden de Hortons een minder belangrijke rol, toch wonen er nog steeds kleinkinderen van Tom en Alice in Salem: Julie, Hope, Jennifer en Lucas.
  • De familie Brady: De Ierse familie Brady is eigenaar van het lokale café de Brady Pub. Shawn (die inmiddels is overleden) en zijn vrouw Caroline stonden lange tijd aan het hoofd van deze familie. Samen hadden ze vier kinderen: Roman, Kimberly, Kayla en Bo (die eigenlijk de zoon was van Victor Kiriakis). Later adopteren Shawn en Caroline de twee jongens Frankie en Max. De Brady's hebben al jaren een vendetta met de DiMera's. De Brady's staan vaak in het middelpunt van belangrijke verhaallijnen. Momenteel bestaan de Brady's uit Roman Brady en zijn zoon Eric, zijn zus Kayla, zijn schoonzus Hope en Hope's dochter Ciara en kleindochter Claire.
  • De familie Black: John Black kwam naar Salem zonder geheugen. Hij en Dr. Marlena Evans werden verliefd en voor een lange tijd dacht John dat hij Roman Brady was, de overleden echtgenoot van Marlena. Maar dan keerde de echte Roman Brady terug met alle gevolgen nadien. De Blacks zijn eigenaar van het bedrijf "Basic Black" en hebben banden met de Brady's en Kiriakis'. John en Marlena hebben een dochter, Belle en John heeft nog twee zonen uit eerdere relaties: Brady en Paul. John was al jaren op zoek naar wie zijn echte ouders waren tot hij zijn moeder Maude Robicheaux ontmoet die hem verteld dat ze hem afstond ter adoptie nadat zijn vader Tim Robicheaux, een soldaat, omkwam in de oorlog van Vietnam. John werd nadien geadopteerd door de rijke familie Alamain.
  • De familie Carver: Abe Carver is de patriarch van deze familie. Abe en zijn vrouw Lexie (dochter van Stefano DiMera) kende veel tegenslagen: de komst van Abe's zoon Brandon die een affaire begon met Lexie, hun problemen om kinderen te krijgen, Abe die tijdelijk blind werd, hun zoon Theo die autisme bleek te hebben en uiteindelijk de tumor van Lexie die haar fataal werd. Momenteel voedt Abe zijn zoon Theo alleen op. In 2015 komt de mysterieuze Lani Price naar Salem, zij blijkt later de dochter van Abe te zijn. Wanneer Abe wordt neergeschoten en hij dringend geopereerd moet worden, breng Kayla Dr. Valerie Grant naar Salem. Valerie is de ex van Abe en er blijken, na al die jaren, nog steeds gevoelens tussen hen te zijn. Abe en Valerie worden een koppel maar Theo vertrouwt haar niet en denkt dat ze niet helemaal eerlijk is tegenover zijn vader. Later verschijnt een jonge man genaamd Eli Grant in Salem. Hij blijkt Valerie's zoon te zijn. Eli is naar Salem gekomen nadat hij ontdekte dat zijn echte vader David Banning, de zoon van Julie, overleden was. Eli is boos op zijn moeder omdat ze nooit had verteld wie zijn echte vader was. Hij schept al gauw een hechte band met zijn grootmoeder, Julie. Inmiddels zit Theo vast in een driehoeksverhouding tussen zijn beste vriendin Ciara Brady en haar nicht Claire Brady.
  • De familie Deveraux: De rijke Deveraux' bleken een band te hebben met de arme Johnsons wanneer Jack Deveraux ontdekte dat hij was geadopteerd en dat de Johnsons zijn echte familie waren. Jack herenigde zich uiteindelijk met zijn broer Steve en zijn zus Adrienne. Hoewel Jack inmiddels overleden is, spelen zijn twee kinderen (Abby en JJ), zijn vrouw Jennifer Horton en zijn broer Steve Johnson nog steeds een belangrijke rol in de serie.
  • De familie DiMera: Deze criminele familie met aan het hoofd Stefano DiMera hebben al jaren een vendetta met de Brady's en doen er alles aan om het leven in Salem moeilijker voor hen te maken. Hoewel veel familieleden overleden zijn, keren er altijd wel een paar terug uit de dood.
  • De familie Hernandez: De familie Hernandez maakte zijn opwachting in 2008 met de komst van Rafe Hernandez die ingehuurd werd door Sami Brady als haar bodyguard. Rafe en Sami werden uiteindelijk een koppel maar dit was echter van korte duur. Later zouden de zussen van Rafe (Arianna en Gabi), zijn broer Dario en later ook zijn moeder Adriana naar Salem verhuizen. Niet zo lang geleden ontdekte Rafe dat zijn vader Eduardo hertrouwd was met Eve Donovan en een dochter met haar had: Paige Larson.
  • De familie Jonas: Dr. Daniel Jonas kwam naar Salem in 2008 en brak al heel wat harten in Salem. Daniel was ook de peetzoon van Victor Kiriakis. Even later ontdekte Daniel dat hij een dochter Melanie had met Carly Manning en ook dat Maggie Horton zijn echte moeder was. Daniel krijgt ook een zoon, Parker, met Chloe Lane. Daniel kreeg later het hoederecht over Parker. Tijdens Nieuwjaar 2016, krijgt Daniel een auto-ongeluk waarbij ook Brady, Eric en Jennifer gewond geraken. Hij geraakt zwaar gewond en belandt in een coma waaruit hij nooit zal ontwaken. Zijn familie beslist Daniel vredig te laten inslapen. Na zijn dood blijkt dat Daniel contact had opgenomen met Summer Townsend, een vrouw waarvan hij dacht dat zij zijn halfzus was. Brady (die nu het hart van Daniel heeft) gaat op zoek naar Summer en ontdekt dat zij de dochter is die Maggie afstond ter adoptie toen ze nog een tiener was. Maggie en Summer herenigen zich later. Even later keert Chloe, Daniel's ex en de moeder van Parker terug naar Salem met een groot geheim: ze is namelijk zwanger maar ze weigert Nicole, Daniel's verloofde, te vertellen wie de vader is van haar baby. Uiteindelijk blijkt dat Nicole en Daniel (net voor zijn dood) een kind probeerde te krijgen met Chloe als hun draagmoeder. Na verschillende pogingen gaven ze de moed op maar Chloe wordt toch uiteindelijk zwanger maar Nicole weet niet dat Chloe's baby eigenlijk haar kind is. Nicole ontdekt later dat de baby, Holly, eigenlijk haar kind is en er begint een gevecht met Chloe om het hoederecht van Holly.
  • De familie Kiriakis: Victor Kiriakis is een snode zakenman en is de eigenaar van het bedrijf "Titan." Victor is al verschillende keren getrouwd geweest (eerst met Carly Manning, dan Kate Roberts, later met Vivian Alamain, Nicole Walker, en nu met Maggie Horton). Victor heeft ook een zoon, Bo, met Caroline Brady (Bo dacht heel zijn leven dat Shawn Brady zijn vader was) die inmiddels overleden is net zoals zijn dochter Isabella Toscano. Victor heeft nog een zoon: Philip. Anno 2016 verscheen Victor's half-broer Deimos in Salem. Deimos wou wraak op Victor omdat die ervoor zorgde dat Deimos 30 jaar in gevangenis werd opgesloten voor de dood van zijn verloofde, Helena. Haar dood was echter een ongeluk. Deimos wordt ook verliefd op Nicole, Victor's ex, die op Helena lijkt.
  • De familie Roberts: Kate kwam naar Salem in 1993 met haar zoon Lucas (die de zoon bleek te zijn van Bill Horton). Kate bleek later nog twee kinderen te hebben met Curtis Reed: Austin en Billie. Kate dacht dat haar kinderen dood waren maar herenigd later met hen. Kate trouwde vervolgens met Victor Kiriakis (met wie ze een zoon Philip kreeg), Roman Brady (met wie ze de tweeling Rex en Cassie heeft) en later met Stefano DiMera maar geen van deze huwelijken hield lang stand. Kate komt ook al jaren niet goed overeen met Sami Brady, de ex van Lucas en moeder van Will Horton. Toch maken Kate en Sami later vrede met elkaar wanneer Sami Salem verlaat in 2014.

De serie kende ook al heel wat controversiële verhaallijnen over de jaren heen: Laura Spencer Horton die verkracht wordt door Bill Horton en zwanger van hem wordt; Marie Horton die verliefd wordt op "Dr. Mark Brooks" die later haar eigen broer Tommy Horton blijkt te zijn; Dr. Marlena Evans die bezeten wordt door de duivel; Sami Brady die haar kleine zusje Belle Black wil verkopen op de zwarte markt; Carly Manning die levend begraven wordt door Vivian Alamain; Chelsea Brady die haar eigen half-broer Zack dood rijdt; de "Melaswen-verhaallijn" waarbij verschillende personages werden vermoord door een seriemoordenaar maar later bleken te leven en gevangen werden gehouden op een eiland; Sami Brady die een tweeling krijgt met twee verschillende mannen; Theo Carver die autisme blijkt te hebben; Caroline Brady die dementie krijgt en in 2014 trouwde Will Horton met zijn vriend Sonny Kiriakis wat meteen ook het eerste homohuwelijk was voor de serie.

Bezetting[bewerken]

Vaste bezetting[bewerken]

Acteur Personage Jaren
Lucas Adams Tripp Dalton 2017-
Kristian Alfonso Hope Williams Brady 1983-1987, 1990, 1994-
Gina Von Amberg 1999-2001, 2012, 2017
Lamon Archey Eli Grant 2017-
Camila Banus Gabi Hernandez 2010-
Nadia Björlin Chloe Lane 1999-2005, 2007-2011, 2013, 2015-
Kassie DePaiva Eve Donovan 2014-
Mary Beth Evans Dr. Kayla Brady 1986-1992, 2006-
Billy Flynn Chad DiMera 2014-
Galen Gering Rafe Hernandez 2008-
Arnold "Rafe 2" Fennigan 2011
Deidre Hall Dr. Marlena Evans 1976-1987, 1991-2009, 2011-
Samantha Evans 1992, 2008
Hattie Adams 2004, 2016-2017
Drake Hogestyn John Black 1986-2009, 2011-
Olivia Rose Keegan Claire Brady 2015-
Victoria Konefal Ciara Brady 2017-
Lauren Koslow Kate Roberts 1996-
Eric Martsolf Brady Black 2008-
Chandler Massey Will Horton 2010-2014, 2017-
Marci Miller Abigail Deveraux 2016-
Casey Moss JJ Deveraux 2013-
Stephen Nichols Steve 'Patch' Johnson 1985-1990, 2006-2009, 2015-
Thaao Penghlis Tony DiMera 1981-1985, 2007-2009
André DiMera 1983-1984, 1993-1996, 2002-2005, 2007, 2015-
Kyler Pettis Theo Carver 2015-
Melissa Reeves Jennifer Horton 1985-1995, 2000-2006, 2010-
James Reynolds Abe Carver 1981-
Suzanne Rogers Maggie Horton Kiriakis 1973-
Christopher Sean Paul Narita 2014-
Freddie Smith Sonny Kiriakis 2011-
Sal Stowers Lani Price 2015-
Josh Taylor Roman Brady 1997-
Chris Kositchek 1977-1987
Greg Vaughan Eric Brady 2012-
Vanessa A. Williams Dr. Valerie Grant 2016-

Terugkerende personages[bewerken]

Acteur Personage Jaren
John Aniston Victor Kiriakis 1985-
Eric Richards 1970
Eileen Davidson Kristen DiMera 1993-1998, 2012-2015, 2017
Susan Banks 1996-1998, 2014, 2017
Mary Moira Banks 1997-1998, 2017
Penelope Kent 1998
Bryan Dattilo Lucas Horton 1993-2010, 2012-
Judi Evans Adrienne Johnson 1986-1991, 2007-2008, 2010-
Bonnie Lockhart 2003-2007, 2017
Bill Hayes Doug Williams 1970-1984, 1986-1987, 1993-1996, 1999-
Byron Carmichael 1979
Wally Kurth Justin Kiriakis 1987-1991, 2009-
Meredith Scott Lynn Anne Milbauer 2012-
James Read Clyde Weston 2014-
Susan Seaforth Hayes Julie Olson Williams 1968-1984, 1990-1996, 1999-
Alison Sweeney Sami Brady 1993-2015, 2017-
Colleen Brady 2007-2008
Paul Telfer Xander Cook 2015-
Harper & Sydnee Udell Arianna Horton 2013-
Robert Scott Wilson Ben Weston 2014-

Voormalige bezetting[bewerken]

Acteur Personage Jaren
Frances Reid Alice Horton (1965-2007)
John Clarke Mickey Horton (1965-2004)
Macdonald Carey Dr. Tom Horton (1965-1994)
Denise Alexander Susan Hunter (1966-1973)
Jed Allan Don Craig (1971-1985)
Joseph Gallison Dr. Neil Curtis (1974-1991)
Andrea Hall Samantha Evans (1977-1980, 1982)
Gloria Loring Liz Chandler (1980-1986)
John de Lancie Eugene Bradford (1982-1985, 1986, 1989)
Frank Parker Shawn Brady (1983-2008)
Lisa Trusel Melissa Anderson (1982-1988, 1994, 1996, 2002, 2010)
Matthew Ashford Jack Deveraux (1987-1993, 2001-2007, 2011-2012, 2016)
Quinn Redeker Alex Marshall (1979-1987)
Lanna Saunders Marie Horton (1979-1985)
Maree Cheatham Marie Horton (1965-1968, 1970-1973, 1994, 1996, 2010)
Jean Bruce Scott Jessica Blake Fallon (1980-1982, 2012)
Jack Coleman Jake Kositchek (1981-1982)
John Lupton Dr. Tommy Horton (1967-1972, 1975-1979)
Heather North Dr. Sandy Horton (1967-1972)
Margaret Mason Linda Patterson (1970-1971, 1975-1980, 1982)
Gregg Marx David Banning (1981-1983)
Tina Andrews Dr. Valerie Grant (1975-1977)
Patricia Barry Addie Horton (1971-1974)
Mark Tapscott Bob Anderson (1972-1980)
Edward Mallory Dr. Bill Horton (1965-1980, 1991-1993)
Susan Flannery Dr. Laura Horton (1966-1975)
Corinne Conley Phyllis Anderson (1973-1977, 1980, 1982)
Barbara Stanger Mary Anderson (1975-1981)
Wayne Northrop Roman Brady
Dr. Alex North
(1981-1984, 1991-1994)
(2005-2006)
Pamela Roylance Dr. Sandy Horton (1983-1984)
Marilyn McCoo Tamara Price (1986-1987)
Farah Fath Mimi Lockhart (1999-2007)
Matt Cedeño Brandon Walker (1999-2005)
Valerie Wildman Fay Walker (2000-2003, 2009-2011)
Ivan G'Vera Ivan Marais (1992-2000)
Kyle Lowder Brady Black (2000-2005)
Eric Winter Rex Brady (2002-2005)
Alexis Thorpe Cassie Brady (2002-2005)
Jason Brooks Peter Blake (1993-1998)
Andrew Hyatt Masset Larry Welch (1983-1985, 2002-2003, 2016)
Brenda Benet Lee DuMonde (1979-1982)
Philece Sampler Renée DuMonde (1980-1983)
Madlyn Rhue Daphne DiMera (1982-1984)
Rick Hearst Scotty Banning (1989-1990)
Michael Sabatino Lawrence Alamain (1990-1993, 2009)
Kevin Spirtas Dr. Craig Wesley (1997, 1998-2003, 2005)
Michael T. Weiss Dr. Mike Horton (1985-1990)
Roark Critchlow Dr. Mike Horton (1994-1999, 2010)
Jensen Ackles Eric Brady (1997-2000)
Kyle Brandt Philip Kiriakis (2003-2006)
Stephanie Cameron Jennifer Horton (1995-1998)
Brody Hutzler Patrick Lockhart (2004-2007)
Julie Pinson Billie Reed (2004-2008)
Kirsten Storms Belle Brady (1999-2004)
Ashley Benson Abigail Deveraux (2004-2007)
Brandon Beemer Shawn-Douglas Brady (2006-2008)
Lisa Rinna Billie Reed (1992-1995, 2002-2003, 2012-2013)
Krista Allen Billie Reed (1996-1999)
Nick Benedict Curtis Reed (1993-1994, 1995, 1997, 1999, 2000)
Billy Warlock Frankie Brady (1986-1988, 1990-1991, 2005-2006)
Charlotte Ross Eve Donovan (1987-1991)
Arleen Sorkin Calliope Jones (1984-1990, 1992, 2001, 2006, 2010)
Cheryl-Ann Wilson Megan Hathaway (1984-1985)
Adrienne LaRussa Brooke Hamilton (1975-1977)
Eileen Barnett Stephanie Woodruff (Brooke Hamilton) (1978-1980)
Richard Guthrie David Banning (1975-1981)
Patty Weaver Trish Clayton (1974-1982)
Staci Greason Isabella Toscano (1989-1992, 1995, 2000, 2003, 2010)
Hunter Tylo Marina Toscano (1989-1990)
Rhasaan Orange Tek Kramer (2003-2007)
Shayna Rose Stephanie Johnson (2006-2007)
Noah Segan Conner Lockhart (2007)
Tanya Boyd Celeste Perrault (1994-2007)
Darin Brooks Max Brady (2005-2010)
Rachel Melvin Chelsea Brady (2005-2009)
Kristen Renton Morgan Hollingsworth (2007-2008)
Kevin Dobson Mickey Horton (2008)
Taylor Spreitler Mia McCormick (2009-2010)
Dylan Patton Will Horton (2009-2010)
Crystal Chappell Carly Manning (1990-1993, 2009-2011)
Mark Hapka Dr. Nathan Horton (2009-2011)
Natalia Livingstone Taylor Walker (2011)
Francisco San Martin Dario Hernandez (2011)
Lindsay Hartley Arianna Hernandez (2009-2010)
Patrick Muldoon Austin Reed (1992-1995, 2011-2012)
Bren Foster Quinn Hudson (2011-2012)
Louise Sorel Vivian Alamain (1992-2000, 2009-2011)
Renée Jones Dr. Lexie Carver
Nikki Wade
(1993-2012)
(1982-1983)
Jay Kenneth Johnson Philip Kiriakis (1999-2002, 2007-2011)
Sarah Brown Madison James (2011-2012)
Ian Buchanan Ian McAllister (2012)
Casey Deidrick Chad DiMera (2009-2013)
Nathan Owens Dr. Cameron Davis (2012-2013)
Blake Berris Nick Fallon (2006-2009, 2012-2014)
Justin Gaston Ben Weston (2014)
James Scott EJ DiMera
Santo DiMera
(2006-2014)
(2007-2008)
Chrishell Stause Dr. Jordan Ridgeway (2013-2015)
Melissa Archer Serena Mason (2014-2015, 2017)
True O'Brien Paige Larson (2014-2015, 2017)
Guy Wilson Will Horton (2014-2015)
Peter Reckell Bo Brady (1983-1987, 1990-1992, 1995-2012, 2015-2016)
Jason Cook Shawn-Douglas Brady (1999-2006, 2015)
Molly Burnett Melanie Jonas (2008-2012, 2014-2016)
Tamara Braun Ava Vitali
Taylor Walker
(2008, 2015-2016)
(2011)
Kate Mansi Abigail Deveraux (2011-2016)
Jonathon McClendon Chase Jennings (2015-2016)
Marie Wilson Bree Tjaden
Summer Townsend
(2014-2015)
(2016)
Alexander Bruszt Dr. Fynn Thompson (2015-2016)
Alma Delfina Adriana Hernandez (2016)
Peggy McCay Caroline Brady (1983, 1985-2016)
George DelHoyo Orpheus (Milo Harp) (1986-1987, 2016)
Daniel Cosgrove Aiden Jennings
Faux Aiden
(2014-2016)
(2015)
Jen Lilley Theresa Donovan (2013-2016)
Patsy Pease Kimberly Brady (1984-1992, 1994, 1996-1998, 2002-2004, 2008, 2010, 2013-2016)
Ximena Duque Blanca (2016)
John-Paul Lavoisier Philip Kiriakis (2015-2016)
Jaime Lyn Bauer Dr. Laura Horton (1993-1999, 2003, 2010, 2013, 2016)
Paige Searcy Jade Michaels (2016-2017)
Shawn Christian Dr. Daniel Jonas (2008-2017)
Joseph Mascolo Stefano DiMera (1982-1985, 1988, 1993-2001, 2007-2017)
Shelley Hennig Stephanie Johnson (2007-2011, 2017)
Brandon Beemer Shawn-Douglas Brady (2006-2008, 2016-2017)
Martha Madison Belle Brady (2004-2008, 2015-2017)
Leann Hunley Anna Fredericks DiMera (1982-1986, 2007-2010, 2017)
Austin Peck Austin Reed (1995-2002, 2005-2006, 2017)
Christie Clark Carrie Brady (1986-1999, 2005-2006, 2010-2012, 2017)
Charles Shaughnessy Shane Donovan
Drew Donovan
(1984-1992, 2002, 2010, 2013, 2016-2017)
(1988-1989, 2017)
A Martinez Eduardo Hernandez (2015-2017)
Vivian Jovanni Ciara Brady (2015-2017)
Patrika Darbo Nancy Wesley (1998-2005, 2013, 2016-2017)
Vincent Irizarry Deimos Kiriakis (2016-2017)
Gabrielle Haugh Jade Michaels (2017)
Jordi Vilasuso Dario Hernandez (2016-2017)
James Lastovic Joey Johnson (2015-2017)
Morgan Fairchild Anjelica Deveraux (2017)
Arianne Zucker Nicole Walker
Helena Tasso
(1998-2006, 2008-2017)
(2016)

Externe links[bewerken]