Days of our Lives

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Days of our Lives
Alternatieve titel Vlag van België De dingen des levens
Genre soapserie
Speelduur 30 minuten (1965-1975)
60 minuten (1975-heden)
Bedenker Ted Corday
Betty Corday
Regie Herb Stein
Phil Sogard
Albert Alarr
Grant Johnson
Steven Williford
Scenario Ron Carlivati
Intromuziek Charles Albertine, Tommy Boyce en Bobby Hart
Land van oorsprong Vlag van de Verenigde Staten Verenigde Staten
Taal Engels
Locatie Salem
Gerelateerde series Another World
Productie
Producent Greg Meng
Uitvoerend
producent
Ken Corday
Greg Meng
Albert Alarr
Productiebedrijf Corday Productions
Screen Gems (1965-1974)
Columbia Pictures Television (1974-2001)
Columbia TriStar Television (2001-2002)
Sony Pictures Television (2002-heden)
Uitzendingen
Start 8 november 1965
Afleveringen 14.563 (31 maart 2023)
Seizoenen 59 (2023)
Netwerk of omroep NBC
Zender Vlag van Nederland SBS6, RTL 5
Vlag van België één, VIJF, Eclips TV
Website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Days of our Lives (Vlaanderen: De dingen des levens) is een Amerikaanse soapserie die begon op 8 november 1965.

De serie is geparodieerd door SCTV als The Days of the Week. Ook in Friends kwam de serie zeer regelmatig voor, omwille van het feit dat Joey Tribbiani (vertolkt door Matt LeBlanc) zogezegd de rol van Dr. Drake Ramoray vertolkte in Days of our Lives.

Verhaallijn[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Days of our Lives speelt zich af in het fictieve plaatsje Salem. De serie volgt de belevenissen van onder andere:

  • De familie Horton: Tom en zijn vrouw Alice waren de patriarch en matriarch van deze familie. Ze hadden vijf kinderen: Tommy, Addie, Mickey, Bill en Marie. De Hortons waren er al van het begin van de serie bij. Met de jaren speelden de Hortons een minder belangrijke rol, toch wonen er nog steeds kleinkinderen van Tom en Alice in Salem: Julie, Hope, Jennifer en Lucas.
  • De familie Brady: De Ierse familie Brady is eigenaar van het lokale café de Brady Pub. Shawn (die inmiddels is overleden) en zijn vrouw Caroline stonden lange tijd aan het hoofd van deze familie. Samen hadden ze vier kinderen: Roman, Kimberly, Kayla en Bo (die eigenlijk de zoon was van Victor Kiriakis). Later adopteren Shawn en Caroline de twee jongens Frankie en Max. De Brady's hebben al jaren een vendetta met de DiMera's. De Brady's staan vaak in het middelpunt van belangrijke verhaallijnen. Momenteel bestaan de Brady's uit Roman Brady en zijn zoon Eric, zijn zus Kayla, zijn schoonzus Hope en Hope's dochter Ciara en kleindochter Claire.
  • De familie Black: John Black kwam naar Salem zonder geheugen. Hij en Dr. Marlena Evans werden verliefd en voor een lange tijd dacht John dat hij Roman Brady was, de overleden echtgenoot van Marlena. Maar toen keerde de echte Roman Brady terug met alle gevolgen van dien. De Blacks zijn eigenaar van het bedrijf "Basic Black" en hebben banden met de Brady's en Kiriakis'. John en Marlena hebben een dochter, Belle en John heeft nog twee zonen uit eerdere relaties: Brady en Paul. John was al jaren aan het uitzoeken wie zijn echte ouders waren tot hij zijn moeder Maude Robicheaux ontmoet die hem vertelt dat ze hem afstond ter adoptie nadat zijn vader Tim Robicheaux, een soldaat, omkwam in de oorlog van Vietnam. John werd nadien geadopteerd door de rijke familie Alamain.
  • De familie Carver: Abe Carver is de patriarch van deze familie. Abe en zijn vrouw Lexie (dochter van Stefano DiMera) kende veel tegenslagen: de komst van Abes zoon Brandon die een affaire begon met Lexie, hun problemen om kinderen te krijgen, Abe die tijdelijk blind werd, hun zoon Theo die autisme bleek te hebben en uiteindelijk de tumor van Lexie die haar fataal werd. Momenteel voedt Abe zijn zoon Theo alleen op. In 2015 komt de mysterieuze Lani Price naar Salem, zij blijkt later de dochter van Abe te zijn. Wanneer Abe wordt neergeschoten en hij dringend geopereerd moet worden, breng Kayla Dr. Valerie Grant naar Salem. Valerie is de ex van Abe en er blijken, na al die jaren, nog steeds gevoelens tussen hen te zijn. Abe en Valerie worden een koppel maar Theo vertrouwt haar niet en denkt dat ze niet helemaal eerlijk is tegenover zijn vader. Later verschijnt een jonge man genaamd Eli Grant in Salem. Hij blijkt Valeries zoon te zijn. Eli is naar Salem gekomen nadat hij ontdekte dat zijn echte vader David Banning, de zoon van Julie, overleden was. Eli is boos op zijn moeder omdat ze nooit had verteld wie zijn echte vader was. Hij schept al gauw een hechte band met zijn grootmoeder, Julie. Inmiddels zit Theo vast in een driehoeksverhouding tussen zijn beste vriendin Ciara Brady en haar nicht Claire Brady.
  • De familie Deveraux: De rijke Deveraux' bleken een band te hebben met de arme Johnsons wanneer Jack Deveraux ontdekte dat hij was geadopteerd en dat de Johnsons zijn echte familie waren. Jack herenigde zich uiteindelijk met zijn broer Steve en zijn zus Adrienne. Hoewel Jack inmiddels overleden is, spelen zijn twee kinderen (Abby en JJ), zijn vrouw Jennifer Horton en zijn broer Steve Johnson nog steeds een belangrijke rol in de serie.
  • De familie DiMera: Deze criminele familie met aan het hoofd Stefano DiMera hebben al jaren een vendetta met de Brady's en doen er alles aan om het leven in Salem moeilijker voor hen te maken. Hoewel veel familieleden overleden zijn, keren er altijd wel een paar terug uit de dood.
  • De familie Hernandez: De familie Hernandez maakte zijn opwachting in 2008 met de komst van Rafe Hernandez die ingehuurd werd door Sami Brady als haar bodyguard. Rafe en Sami werden uiteindelijk een koppel maar dit was echter van korte duur. Later zouden de zussen van Rafe (Arianna en Gabi), zijn broer Dario en later ook zijn moeder Adriana naar Salem verhuizen. Niet zo lang geleden ontdekte Rafe dat zijn vader Eduardo hertrouwd was met Eve Donovan en een dochter met haar had: Paige Larson.
  • De familie Jonas: Dr. Daniel Jonas kwam naar Salem in 2008 en brak al heel wat harten in Salem. Daniel was ook de peetzoon van Victor Kiriakis. Even later ontdekte Daniel dat hij een dochter Melanie had met Carly Manning en ook dat Maggie Horton zijn echte moeder was. Daniel krijgt ook een zoon, Parker, met Chloe Lane. Daniel kreeg later het hoederecht over Parker. Tijdens Nieuwjaar 2016, krijgt Daniel een auto-ongeluk waarbij ook Brady, Eric en Jennifer gewond geraken. Hij geraakt zwaar gewond en belandt in een coma waaruit hij nooit zal ontwaken. Zijn familie beslist Daniel vredig te laten inslapen. Na zijn dood blijkt dat Daniel contact had opgenomen met Summer Townsend, een vrouw waarvan hij dacht dat zij zijn halfzus was. Brady (die nu het hart van Daniel heeft) gaat op zoek naar Summer en ontdekt dat zij de dochter is die Maggie afstond ter adoptie toen ze nog een tiener was. Maggie en Summer herenigen zich later. Even later keert Chloe, Daniels ex en de moeder van Parker, terug naar Salem met een groot geheim: ze is namelijk zwanger maar ze weigert Nicole, Daniels verloofde, te vertellen wie de vader is van haar baby. Uiteindelijk blijkt dat Nicole en Daniel (net voor zijn dood) een kind probeerde te krijgen met Chloe als hun draagmoeder. Na verschillende pogingen gaven ze de moed op maar Chloe wordt toch uiteindelijk zwanger maar Nicole weet niet dat Chloes baby eigenlijk haar kind is. Nicole ontdekt later dat de baby, Holly, eigenlijk haar kind is en er begint een gevecht met Chloe om het hoederecht van Holly.
  • De familie Kiriakis: Victor Kiriakis is een snode zakenman en is de eigenaar van het bedrijf "Titan." Victor is al verschillende keren getrouwd geweest (eerst met Carly Manning, dan Kate Roberts, later met Vivian Alamain, Nicole Walker, en nu met Maggie Horton). Victor heeft ook een zoon, Bo, met Caroline Brady (Bo dacht heel zijn leven dat Shawn Brady zijn vader was) die inmiddels overleden is net zoals zijn dochter Isabella Toscano. Victor heeft nog een zoon: Philip. Anno 2016 verscheen Victors halfbroer Deimos in Salem. Deimos wou wraak op Victor omdat die ervoor zorgde dat Deimos 30 jaar in gevangenis werd opgesloten voor de dood van zijn verloofde, Helena. Haar dood was echter een ongeluk. Deimos wordt ook verliefd op Nicole, Victors ex, die op Helena lijkt.
  • De familie Roberts: Kate kwam naar Salem in 1993 met haar zoon Lucas (die de zoon bleek te zijn van Bill Horton). Kate bleek later nog twee kinderen te hebben met Curtis Reed: Austin en Billie. Kate dacht dat haar kinderen dood waren maar herenigt later met hen. Kate trouwde vervolgens met Victor Kiriakis (met wie ze een zoon Philip kreeg), Roman Brady (met wie ze de tweeling Rex en Cassie heeft) en later met Stefano DiMera maar geen van deze huwelijken hield lang stand. Kate komt ook al jaren niet goed overeen met Sami Brady, de ex van Lucas en moeder van Will Horton. Toch maken Kate en Sami later vrede met elkaar wanneer Sami Salem verlaat in 2014.

De serie kende ook al heel wat controversiële verhaallijnen over de jaren heen: Laura Spencer Horton die verkracht wordt door Bill Horton en zwanger van hem wordt; Marie Horton die verliefd wordt op "Dr. Mark Brooks" die later haar eigen broer Tommy Horton blijkt te zijn; Dr. Marlena Evans die bezeten wordt door de duivel; Sami Brady die haar kleine zusje Belle Black wil verkopen op de zwarte markt; Carly Manning die levend begraven wordt door Vivian Alamain; Chelsea Brady die haar eigen halfbroer Zack dood rijdt; de "Melaswen-verhaallijn" waarbij verschillende personages werden vermoord door een seriemoordenaar maar later bleken te leven en gevangen werden gehouden op een eiland; Sami Brady die een tweeling krijgt met twee verschillende mannen; Theo Carver die autisme blijkt te hebben; Caroline Brady die dementie krijgt en in 2014 trouwde Will Horton met zijn vriend Sonny Kiriakis wat meteen ook het eerste homohuwelijk was voor de serie.

Bezetting[bewerken | brontekst bewerken]

Vaste bezetting[bewerken | brontekst bewerken]

Acteur Personage Jaren
Lucas Adams Tripp Dalton 2017-2022
Kristian Alfonso Hope Williams 1983-1987, 1990, 1994-2020
Gina Von Amberg 1998-2001, 2012, 2017-2021
Lamon Archey Eli Grant 2017-2022
Camila Banus Gabi Hernandez Dimera 2010-heden
Nadia Björlin Chloe Lane 1999-2005, 2007-2011, 2013, 2015-heden
Kassie DePaiva Eve Donovan 2014-2016, 2016, 2017-2020
Mary Beth Evans Dr. Kayla Brady 1986-1992, 2006-heden
Billy Flynn Chad DiMera 2014-heden
Galen Gering Rafe Hernandez 2008-heden
Arnold "Rafe 2" Fennigan 2011
Deidre Hall Dr. Marlena Evans Black 1976-1987, 1991-2009, 2011-heden
Samantha Evans 1992, 2008
Hattie Adams 2004, 2016-2020
Drake Hogestyn John Black 1986-2009, 2011-heden
Olivia Rose Keegan Claire Brady 2015-2020
Victoria Konefal Ciara Brady 2017-2022
Lauren Koslow Kate Roberts Dimera 1996-heden
Eric Martsolf Brady Black 2008-heden
Chandler Massey Will Horton 2010-2014, 2017-heden
Marci Miller Abigail Deveraux Dimera 2016-2018, 2020-2022
Casey Moss JJ Deveraux 2013-2020, 2022
Stephen Nichols Steve 'Patch' Johnson 1985-1990, 2006-2009, 2015-heden
Thaao Penghlis Tony DiMera 1981-1985, 2007-2009, 2019-heden
André DiMera 1983-1984, 1993-1996, 2002-2005, 2007, 2015-2019, 2022
Kyler Pettis Theo Carver 2015-2018
Melissa Reeves Jennifer Horton Deveraux 1985-1995, 2000-2006, 2010-2022
James Reynolds Abe Carver 1981-heden
Suzanne Rogers Maggie Simmons Kiriakis 1973-heden
Christopher Sean Paul Narita 2014-2018
Freddie Smith Sonny Kiriakis 2011-2015, 2016-2020
Sal Stowers Lani Price Grant 2015-2022
Josh Taylor Roman Brady 1997-heden
Chris Kositchek 1977-1987
Greg Vaughan Eric Brady 2012-heden
Vanessa A. Williams Dr. Valerie Grant 2016-2022

Terugkerende personages[bewerken | brontekst bewerken]

Acteur Personage Jaren
John Aniston Victor Kiriakis 1985-heden
Eric Richards 1970
Eileen Davidson Kristen DiMera 1993-1998, 2012-2015, 2017, 2021
Susan Banks 1996-1998, 2014, 2017
Mary Moira Banks 1997-1998, 2017
Penelope Kent 1998
Bryan Dattilo Lucas Horton 1993-2001, 2002-2010, 2012-heden
Judi Evans Adrienne Johnson Kiriakis 1986-1991, 2007-2008, 2010-2020
Bonnie Lockhart 2003-2007, 2017-2018, 2020-heden
Bill Hayes Doug Williams 1970-1984, 1986-1987, 1993-1996, 1999-heden
Byron Carmichael 1979
Wally Kurth Justin Kiriakis 1987-1991, 2009-heden
Meredith Scott Lynn Anne Milbauer 2012-2017
James Read Clyde Weston 2014-heden
Susan Seaforth Hayes Julie Olson Williams 1968-1984, 1990-1994, 1996, 1999-heden
Alison Sweeney Sami Brady Dimera 1993-2015, 2017-2022
Colleen Brady 2007-2008
Paul Telfer Xander Cook Kiriakis 2015-heden
Harper & Sydnee Udell Arianna Horton 2013-2019
Robert Scott Wilson Ben Weston 2014-2022

Voormalige bezetting[bewerken | brontekst bewerken]

Acteur Personage Jaren
Frances Reid Alice Grayson Horton 1965-2007
John Clarke Mickey Horton 1965-2004
Macdonald Carey Dr. Tom Horton 1965-1994
Denise Alexander Susan Hunter 1966-1973
Jed Allan Don Craig 1971-1985
Joseph Gallison Dr. Neil Curtis 1974-1991
Andrea Hall Samantha Evans 1977-1980, 1982
Gloria Loring Liz Chandler 1980-1986
John de Lancie Eugene Bradford 1982-1985, 1986, 1989
Frank Parker Shawn Brady 1983-2008
Lisa Trusel Melissa Horton 1982-1988, 1994, 1996, 2002, 2010
Matthew Ashford Jack Deveraux 1987-1993, 2001-2007, 2011-2012, 2016-heden
Quinn Redeker Alex Marshall 1979-1987
Lanna Saunders Marie Horton 1979-1985
Maree Cheatham Marie Horton 1965-1968, 1970-1973, 1994, 1996, 2010
Jean Bruce Scott Jessica Blake Fallon 1980-1982, 2012
Jack Coleman Jake Kositchek 1981-1982
John Lupton Dr. Tommy Horton 1967-1972, 1975-1979
Heather North Dr. Sandy Horton 1967-1972
Margaret Mason Linda Patterson 1970-1971, 1975-1980, 1982
Gregg Marx David Banning 1981-1983
Tina Andrews Dr. Valerie Grant 1975-1977
Patricia Barry Addie Horton Williams 1971-1974
Mark Tapscott Bob Anderson 1972-1980
Edward Mallory Dr. Bill Horton 1966-1980, 1991-1993
Susan Flannery Dr. Laura Horton 1966-1975
Corinne Conley Phyllis Anderson 1973-1977, 1980, 1982
Barbara Stanger Mary Anderson 1975-1981
Wayne Northrop Roman Brady
Dr. Alex North
1981-1984, 1991-1994
2005-2006
Pamela Roylance Dr. Sandy Horton 1983-1984
Marilyn McCoo Tamara Price 1986-1987 2019, 2020
Farah Fath Mimi Lockhart 1999-2007 2018
Matt Cedeño Brandon Walker 1999-2005
Valerie Wildman Fay Walker 2000-2003, 2009-2011
Ivan G'Vera Ivan Marais 1992-2000, 2011, 2020-2021
Kyle Lowder Brady Black 2000-2005
Eric Winter Rex Brady 2002-2005
Alexis Thorpe Cassie Brady 2002-2005
Jason Brooks Peter Blake 1993-1998
Andrew Hyatt Masset Larry Welch 1983-1985, 2002-2003, 2016
Brenda Benet Lee DuMonde 1979-1982
Philece Sampler Renée DuMonde 1980-1983
Madlyn Rhue Daphne DiMera 1982-1984
Rick Hearst Scotty Banning 1989-1990
Michael Sabatino Lawrence Alamain 1990-1993, 2009
Kevin Spirtas Dr. Craig Wesley 1997, 1998-2003, 2005, 2022
Michael T. Weiss Dr. Mike Horton 1985-1990
Roark Critchlow Dr. Mike Horton 1994-1999, 2010
Jensen Ackles Eric Brady 1997-2000
Kyle Brandt Philip Kiriakis 2003-2006
Stephanie Cameron Jennifer Horton 1995-1998
Brody Hutzler Patrick Lockhart 2004-2007
Julie Pinson Billie Reed 2004-2008
Kirsten Storms Belle Brady 1999-2004
Ashley Benson Abigail Deveraux 2004-2007
Brandon Beemer Shawn-Douglas Brady 2006-2008, 2016 heden
Lisa Rinna Billie Reed 1992-1995, 2002-2003, 2012-2013, 2018
Krista Allen Billie Reed 1996-1999
Nick Benedict Curtis Reed 1993-1994, 1995, 1997, 1999, 2000
Billy Warlock Frankie Brady 1986-1988, 1990-1991, 2005-2006
Charlotte Ross Eve Donovan 1987-1991
Arleen Sorkin Calliope Jones 1984-1990, 1992, 2001, 2006, 2010
Cheryl-Ann Wilson Megan Hathaway 1984-1985
Adrienne LaRussa Brooke Hamilton 1975-1977
Eileen Barnett Stephanie Woodruff (Brooke Hamilton) 1978-1980
Richard Guthrie David Banning 1975-1981
Patty Weaver Trish Clayton 1974-1982
Staci Greason Isabella Toscano Black 1989-1992, 1995, 2000, 2003, 2010
Hunter Tylo Marina Toscano 1989-1990
Rhasaan Orange Tek Kramer 2003-2007
Shayna Rose Stephanie Johnson 2006-2007, 2017,
Noah Segan Conner Lockhart 2007
Tanya Boyd Celeste Perrault 1994-2007
Darin Brooks Max Brady 2005-2010
Rachel Melvin Chelsea Brady 2005-2009
Kristen Renton Morgan Hollingsworth 2007-2008
Kevin Dobson Mickey Horton 2008
Taylor Spreitler Mia McCormick 2009-2010
Dylan Patton Will Horton 2009-2010
Crystal Chappell Carly Manning Alamain 1990-1993, 2009-2011
Mark Hapka Dr. Nathan Horton 2009-2011
Natalia Livingstone Taylor Walker 2011
Francisco San Martin Dario Hernandez 2011
Lindsay Hartley Arianna Hernandez 2009-2010
Patrick Muldoon Austin Reed 1992-1995, 2011-2012
Bren Foster Quinn Hudson 2011-2012
Louise Sorel Vivian Alamain 1992-2000, 2009-2011, 2018, 2020
Renée Jones Dr. Lexie Carver
Nikki Wade
1993-2012
1982-1983
Jay Kenneth Johnson Philip Kiriakis 1999-2002, 2007-2011, 2020-2021
Sarah Brown Madison James 2011-2012
Ian Buchanan Ian McAllister 2012
Casey Deidrick Chad DiMera 2009-2013
Nathan Owens Dr. Cameron Davis 2012-2013
Blake Berris Nick Fallon 2006-2009, 2012-2014, 2021
Justin Gaston Ben Weston 2014
James Scott EJ DiMera
Santo DiMera
2006-2014
2007-2008
Chrishell Stause Dr. Jordan Ridgeway 2013-2015, 2019-2021
Melissa Archer Serena Mason 2014-2015, 2017
True O'Brien Paige Larson 2014-2015, 2017, 2020
Guy Wilson Will Horton 2014-2015
Peter Reckell Bo Brady 1983-1987, 1990-1992, 1995-2012, 2015-2016
Jason Cook Shawn-Douglas Brady 1999-2006, 2015
Molly Burnett Melanie Jonas 2008-2012, 2014-2015 2016
Tamara Braun Ava Vitali
Taylor Walker
2008, 2015-2016, 2020-2022
2011
Kate Mansi Abigail Deveraux 2011-2016, 2018-2020
Jonathon McClendon Chase Jennings 2015-2016
Marie Wilson Bree Tjaden
Summer Townsend
2014-2015
2016
Alexander Bruszt Dr. Fynn Thompson 2015-2016
Alma Delfina Adriana Hernandez 2016
Peggy McCay Caroline Brady 1983, 1985-2016
George DelHoyo Orpheus (Milo Harp) 1986-1987, 2016, 2020 heden
Daniel Cosgrove Aiden Jennings
Faux Aiden
2014-2015, 2016,
Jen Lilley Theresa Donovan 2013-2016, 2018
Patsy Pease Kimberly Brady Donovan 1984-1992, 1994, 1996-1998, 2002-2004, 2008, 2010, 2013-2016
Ximena Duque Blanca 2016
John-Paul Lavoisier Philip Kiriakis 2015-2016
Jaime Lyn Bauer Dr. Laura Horton 1993-1999, 2003, 2010, 2013, 2016, 2018, 2021
Paige Searcy Jade Michaels 2016-2017
Shawn Christian Dr. Daniel Jonas 2008-2016, 2017, 2020,
Joseph Mascolo Stefano DiMera 1982-1985, 1988, 1993-2001, 2007-2016, 2017,
Shelley Hennig Stephanie Johnson 2007-2011, 2017
Brandon Beemer Shawn-Douglas Brady 2006-2008, 2016 heden
Martha Madison Belle Black 2004-2008, 2015 heden
Leann Hunley Anna Fredericks DiMera 1982-1986, 2007-2010, 2017 heden
Austin Peck Austin Reed 1995-2002, 2005-2006, 2017
Christie Clark Carrie Brady 1986-1999, 2005-2006, 2010-2012, 2017-2019
Charles Shaughnessy Shane Donovan
Drew Donovan
1984-1992, 2002, 2010, 2013, 2016-2017
1988-1989, 2017
A Martinez Eduardo Hernandez 2015-2017, 2021
Vivian Jovanni Ciara Brady 2015-2017
Patrika Darbo Nancy Wesley 1998-2005, 2013, 2016-2017, 2022 heden
Vincent Irizarry Deimos Kiriakis 2016-2017, 2021
Gabrielle Haugh Jade Michaels 2017
Jordi Vilasuso Dario Hernandez 2016-2017
James Lastovic Joey Johnson 2015-2017
Morgan Fairchild Anjelica Deveraux 2017
Arianne Zucker Nicole Walker
Helena Tasso
1998-2006, 2008-2017 2018, 2019-heden
2016

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]