De Goudse verzekeringen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
de Goudse verzekeringen
Motto of slagzin De Goudse voor ondernemers die...
Oprichting 1924
Oprichter(s) Geert Bouwmeester
Sleutelfiguren G.W. Bouwmeester (voorzitter Bestuur)
Hoofdkantoor Bouwmeesterplein 1
2801 BX Gouda
Werknemers 500 fte
Producten schadeverzekeringen
levensverzekeringen
Website www.goudse.nl
Portaal  Portaalicoon   Economie
"Vogelvlucht" naast de ingang van het kantoorgebouw van de Goudse aan het Bouwmeesterplein

De Goudse verzekeringen (vaak "de Goudse") is een Nederlandse verzekeringsmaatschappij.

De Goudse is opgericht in 1924 door Geert Bouwmeester en Cees de Jong. Bouwmeester en zijn vader leverden een startkapitaal door elk ƒ 5.000 in te leggen. Na zes jaar werd de grens van 100.000 verzekerden overschreden. In 1938 werd een nieuw kantoor gebouwd aan het Stationsplein in Gouda. In 1969 werd Geert Bouwmeester als directievoorzitter opgevolgd door zijn zoon Ad. Bij zijn vertrek in 1997 werd Ad Bouwmeester benoemd tot ereburger van Gouda. In 2001 fuseerde De Goudse met Tiel Utrecht Verzekeringen. In 2009 werd Geert Bouwmeester, kleinzoon van de oprichter, vicevoorzitter van het bestuur. In 2017 werd ook hij benoemd tot bestuursvoorzitter.

De Goudse is nog steeds een familiebedrijf en is gevestigd in Gouda aan het Bouwmeesterplein (v/h het Stationsplein). De Goudse richt zich met name op MKB Ondernemers. De Goudse biedt de verzekeringen aan via verzekeringsadviseurs.

De Goudse bezit een meerderheidsbelang in Van Lanschot Chabot Holding. De Zeeuwse Verzekeringen in Middelburg is een dochtermaatschappij van de Goudse.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]