De Broene Eugte

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
16-05-2018
Genomineerd: hoort dit thuis in de encyclopedie?   Past dit onderwerp in Wikipedia?

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat het onderwerp van dit artikel niet past in deze encyclopedie, en stelt daarom voor het artikel te laten verwijderen.

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Mogelijk is het onderwerp wel relevant maar blijkt dit onvoldoende uit de inhoud van het artikel, bijvoorbeeld door een gebrek aan referenties naar gezaghebbende bronnen. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is, Relevantie en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

De Broene Eugte is een overdekt zwembad gelegen ten zuiden van Staphorst.

Het zwemcomplex beschikt over een meerdelig recreatief zwembad met glijbaan, een groot zwembad voor diverse sportactiviteiten en een buitenbad. In het zwembad vinden 's winters ook activiteiten plaats van zwemclub ZPC Nieuwleusen. In 2016 ontving het zwembad het keurmerk Veilig & Schoon.[1]

Geschiedenis[bewerken]

De gemeenteraad van Staphorst had reeds meerdere malen gesproken over een zwembad voor dat in augustus 1965 de weg vrij gemaakt werd voor een zwembad. Voorwaarde was wel dat het zwembad tot stand kwam via een initiatief van de bewoners.[2] Een comité onder leiding van tandarts Van der Wal nam daarop het initiatief om het benodigde geld bijeen te krijgen.[3] Ondanks oppositie van de SGP, op bijbelse gronden, werd in de gemeentebegroting voor 1968 een bedrag uitgetrokken voor de bouw van het zwembad.[4] Uiteindelijk werd pas in november 1972 door de gemeenteraad besloten dat het zwembad er kon komen en een subsidie te geven aan de Stichting Zwembad Staphorst.[5]

Referenties[bewerken]