De City

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Stadsverkeersdienst Eindhoven
Algemene informatie
Land Vlag van Nederland Nederland
Hoofdvestiging Eindhoven
Portaal  Portaalicoon   Openbaar vervoer
Economie

De Stadsverkeersdienst Eindhoven (volledig N.V. Stadsverkeersdienst Eindhoven), later ook wel bekend als Autobedrijf "De City" (volledig N.V. Autobedrijf "De City" en kortweg "De City"), was een vervoerbedrijf dat van 1928 tot 1971 de stadsdienst van Eindhoven verzorgde.[1]

Geschiedenis[bewerken]

Ontstaan[bewerken]

Het bedrijf werd in 1928 opgericht door de heren H.J.P.Boon en F.C. Bazelmans. Deze begonnen hun lijndiensten met zeven gehuurde Brockway stadsbussen op zes stadslijnen.[2] Al snel bleek dat de zeven bussen te krap in aantal was voor de bediening van de zes stadslijnen en hierdoor werden er twee Opel stadsbussen bijbesteld. In de loop der jaren werden er geleidelijk aan steeds meer eigen materieel besteld en in 1932 waren er zestien bussen aanwezig voor de bediening van de stadsdienst. In 1938 bleef de dienst groeien, ondanks de crisis.

"De City"[bewerken]

De vergunning van het bedrijf liep af op 31 december 1938, maar werd voor vijf jaar verlengd, onder voorwaarden dat er nog maar één iemand de leiding zou hebben over het bedrijf en dat er een naamwijziging kwam. De heer H.J.P. Boon werd hierbij de enige directeur van het bedrijf en de naam werd gewijzigd in N.V. Autobedrijf "De City" of kortweg "De City". Tijdens de oorlogsjaren leed ook De City met haar vervoersdienst. Na de oorlog werden de diensten in juli 1945 bescheiden hervat met zwaar beschadigde bussen en gevorderd materieel. Door uitbreiding van het wagenpark kon het bedrijf in 3 à 4 jaar pas weer het aanbod van diensten van voor de oorlog terug brengen.

In de jaren 1950 werd het wagenpark van De City gemoderniseerd met Magirus bussen met een gekoelde Deutz dieselmotoren. De keuze voor deze bussen was omdat het bedrijf ook de dealer was van het Duitse merk. Ondanks dat er in de stad Eindhoven de busbouwer DAF aanwezig was, kwamen er geen enkele bussen van dat merk in dienst bij De City. Pas in 1963 kwamen de eerste DAF bussen in dienst.

Overname[bewerken]

In de jaren 1960 waren er aanbiedingen van het bedrijf Zuidooster om de stadsdienst over te nemen. Deze gesprekken waren geen succes omdat het bedrijf de diensten niet wilde verkopen. Het bedrijf leed namelijk geen verliezen. In 1969 overleed echter een van de oprichters, de heer H. Boon. Het bedrijf werd hierdoor kort gerund door de gemeente. In 1971 werden de gesprekken met het bedrijf Zuidooster herstart en in 1972 werd het bedrijf gerund door de gemeente en de streekvervoerders Zuidooster, BBA en EMA. Deze richtten de naamloze vennootschap Openbaar Vervoer Eindhoven (OVE) op. Vanaf januari 1972 verzorgde Zuidooster voorlopig de stadsdienst van Eindhoven, dit omdat de vervoerders nog aan het onderhandelen waren wie welke lijnen zou gaan rijden.

Brand[bewerken]

Door een brand op 8 mei 1972 in de garage van het voormalige bedrijf "De City" brandden 31 van de 51 bussen van het voormalige busbedrijf uit en sneuvelde ook een Zuidooster-bus. Zuidooster plaatste toen een spoedbestelling van twintig stadsbussen bij Den Oudsten, die twee maanden later al geleverd werden. Door deze brand is een groot deel van het materieel uit de jaren 1950 en 1960 verloren gegaan.