De Dino Show

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De Dino Show
Presentator Jandino Asporaat
Genre Humor, amusement
Speelduur 25 minuten
Presentatie Jandino Asporaat
Land van oorsprong Vlag van Nederland Nederland
Taal Nederlands
Locatie Schiecentrale, Rotterdam
Uitzendingen
Start 18 juli 2011
Einde 14 november 2014
Afleveringen 61
Seizoenen 6
Netwerk of omroep NTR
Zender NPO 3
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Televisie

De Dino Show was een wekelijks humoristisch praatprogramma dat van 2011 tot 2014 werd uitgezonden door de NTR. De presentatie was in handen van cabaretier Jandino Asporaat, naar wie het programma ook vernoemd is.

In elke uitzending ontving Asporaat bekende gasten, waarmee hij in gesprek ging. Tussen de gesprekken door werden komische filmpjes getoond, bijvoorbeeld de vaste sketch over het fictieve fastfoodrestaurant FC kip Asporaat speelde zelf mee in de sketches, veelal ondersteund door mensen met wie hij ook samenwerkte in Comedy at work, zoals acteur Sergio IJssel.

De Dino Show werd geproduceerd door Men At Work TV Produkties uit Rotterdam. Het programma werd opgenomen in de Schiecentrale Studio's in Rotterdam. Op 24 november 2014 eindigde het programma.

In de winter van 2015 keerde Asporaat terug op de donderdagavond met een nieuw talkshow op RTL 5, genaamd DINO. Dit programma is een spin-off van De Dino Show.

In 2019 kondigde Asporaat aan dat hij in Rotterdam een echt FC Kip restaurant wou gaan openen. Dit zou gebeuren in april 2020. De opening werd uitgesteld en heeft nooit plaats gevonden.