De Eindmusical

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De Eindmusical
Genre jeugdserie
Speelduur 30 minuten
Hoofdrollen zie Rolverdeling
Land van oorsprong Vlag van Nederland Nederland
Taal Nederlands
Uitzendingen
Start 7 april 2018
Afleveringen 16
Seizoenen 1
Netwerk of omroep AVROTROS
Zender NPO Zapp
Prijzen
Gouden Televizier-Ring 2018 (Gouden Stuiver)
Portaal  Portaalicoon   Televisie

De Eindmusical is een Nederlandse scripted-reality-televisieserie uit 2018 bij omroep AVROTROS.

Elke zaterdag worden er twee afleveringen uitgezonden op NPO Zapp. Het verhaal speelt zich af rond groep 8-leerlingen die zich voorbereiden op hun eindmusical en deze uiteindelijk ook opvoeren. Bij de serie hoort een lespakket voor basisscholen.

Rolverdeling[bewerken]

Klas[bewerken]

personage acteur/actrice
Britt Anne Buhre
Casimir Carel Posthumus
Evi Mathilde Hanemaaijer
Ibrahim Reduan Taha
Jordi Benjamin van Waaij
Juf Myra Robin van den Heuvel
Layla Wieke Philine
Lev Eliyha Altena
Lieke Lotte Adema
Manouk Indy van Haren
Mason Jona Flohr
Merel Loïs Beekhuizen
Michiel Dylan Hartgers
Mila Florien Ferdinandus
Tessel Sanna van de Griend
Teun Thijs Kokke
Tirze Valerie Oudbier
Yare Yvana Màxime
Zara Shamainey Pierau

Coaches[bewerken]

Rol Cast
Musical Maurice Wijnen
Theater Carline Brouwer
Zang Sanne de Winter

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.
Aflevering 1[bewerken]

De groep en musicalexpert Maurice Wijnen, regisseur Carline Brouwer en zangcoach Sanne de Winter worden bij de kijker geïntroduceerd. Er is veel gezelligheid in het huis, maar er wordt ook hard gewerkt aan de musical.

Aflevering 2[bewerken]

Het wordt duidelijk dat Lev, een van de stoerdere jongens, eigenlijk heimwee heeft. Mila wil het uitmaken met Michiel, maar dat durft ze niet. De musicalcoaches besluiten alle simkaarten in te nemen omdat de leerlingen te veel met hun mobiele telefoon bezig zijn.

Aflevering 3[bewerken]

Lev verzint een list om zijn simkaart terug te bemachtigen zodat hij zijn moeder kan bellen. Hij heeft ontzettend last van heimwee. Beste vriendinnen Lieke en Evi strijden voor de rol van 'Nel'.

Aflevering 4[bewerken]

Lev probeert samen met zijn vrienden de kluis te kraken waarin hun simkaarten liggen. Ibrahim en Merel krijgen ruzie over de musicalrepetitie. Merel maakt zich zorgen om hun relatie en vraagt Mila om haar te helpen.

Aflevering 5[bewerken]

Lev is ziek van de heimwee. Mila vindt Ibrahim leuk, maar Ibrahim heeft verkering met Merel. De jongens repeteren voor de stoere musicalrol van Boss B.

Aflevering 6[bewerken]

Lev biecht op dat hij de sleutel van de kluis heeft gestolen. Ibrahim maakt het uit met Merel. De strijd om de hoofdrol tussen vriendinnen Lieke en Evi wordt steeds heftiger. Lieke wordt er onzeker van en durft niet meer te zingen.

Aflevering 7[bewerken]

Lev is er helemaal klaar mee en loopt weg. Acteur Patrick Martens komt langs om de leerlingen een workshop te geven op het gebied van komedie.

Aflevering 8[bewerken]

Merel is op zoek naar Lev. De klas repeteert verder voor de musical met de coaches en acteur Patrick Martens. De musicalcoaches maken bekend wie de komische rol van schoonmaakster Nel gaat spelen. En daar is niet iedereen even blij mee.

Aflevering 9[bewerken]

De jongens repeteren voor de hoofdrol van rapper Boss B. Yare biecht een geheim op aan haar vriendinnen en dat wordt haar niet in dank afgenomen. De vonk tussen Ibrahim en Mila slaat letterlijk over.

Aflevering 10[bewerken]

De meiden besluiten dat Yare niet meer bij hen op de kamer mag slapen. De musicalcoaches maken de rollen bekend van het meisjesduo, hiphopper Jeffrey en van rapper Boss B.

Aflevering 11[bewerken]

Teun komt met het plan om 's avonds stiekem een feest te geven. Merel en Mila hebben ruzie en gaan repeteren voor de hoofdrol van Emma.

Aflevering 12[bewerken]

Choreograaf Nick komt langs om de leerlingen dansles te geven. De musicalcoaches maken bekend wie de hoofdrol van Emma krijgt en wie de rol van Carl gaat spelen. De klas bouwt 's avonds stiekem een feestje, maar dat gaat mis.

Aflevering 13[bewerken]

Rein van Duivenboden komt langs. Hij gaat met de jongens aan de slag die kans maken om de boyband te spelen in de musical. Michiel wil weten hoe het zit tussen Mila en Ibrahim.

Aflevering 14[bewerken]

De juf komt erachter wie de lamp kapot heeft gemaakt en die stuurt zij naar huis. De klas gaat staken, omdat ze met de hele groep de musical af willen maken. Het kamp zit er bijna op en de hele rolverdeling van de eindmusical wordt bekend.

Aflevering 15[bewerken]

De leerlingen werken toe naar de opvoering van hun Eindmusical. Casimir wil niet meer meedoen met de musical, omdat hij wordt gepest met zijn naam. En hoofdrolspeelster Mila voelt zich niet lekker.

Aflevering 16[bewerken]

Het grote moment is daar: de opvoering van de eindmusical in het theater. Wekenlang hebben de leerlingen hier naartoe geleefd. Voor Tessel is het extra spannend, zullen haar ruziënde ouders allebei in het publiek zitten? En hoe loopt het af met de liefde tussen Mila en Ibrahim?

Externe links[bewerken]