De Jonge Samoerai: De Ring van de Hemel

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
De Jonge Samoerai:
De Ring van de Hemel
Oorspronkelijke titel Young Samurai: The Ring Of Sky
Auteur(s) Chris Bradford
Vertaler Jet Matla
Taal Nederlands
Oorspronkelijke taal Engels
Reeks/serie De Jonge Samoerai
Genre avontuur
Uitgever Het Spectrum
Voorloper De Jonge Samoerai: De Ring van Wind
Portaal  Portaalicoon   Literatuur

De Ring van de Hemel is het achtste en op een na laatste deel in de fictiereeks De Jonge Samoerai, geschreven door de Engelse auteur Chris Bradford.

De Ring van de Hemel gaat verder na het einde van De Ring Van Wind.

Het boek verscheen in augustus 2012 in Engeland en op 20 november 2015 in Nederland.

Samenvatting[bewerken | brontekst bewerken]

Jack Fletcher rent voor zijn leven. De haven van Nagasaki is binnen handbereik, maar de samoerai van de Shogun willen hem vermoorden en ze komen steeds dichterbij. Zo ook Jacks oude schoolrivaal, Kazuki. Elke weg is geblokkeerd en elke bergpas wordt bewaakt als Jack zichzelf in veiligheid probeert te brengen. Maar met heel Japan op zijn hielen, heeft hij een wonder nodig om te overleven. En zelfs als hij kan ontkomen, zal er dan wel een schip zijn dat hem naar huis kan brengen? Alleen de Ring van de Hemel kent zijn lot...

Personages[bewerken | brontekst bewerken]

  • Jack Fletcher - hij was de eerste Engelsman die voet aan wal zette op Japan, en de eerste die samoerai werd. Nu is hij op weg naar huis.

De Vijf Ringen[bewerken | brontekst bewerken]

De titels van de nieuwe boeken in deze serie zijn vernoemd naar De Vijf Ringen. Dit zijn de vijf grote elementen van het universum: Aarde, Water, Vuur, Wind & Hemel.
De Vijf Ringen vormen de basis van hoe ninja’s het leven zien. Ninja's erkennen de kracht van de natuur en ze proberen daarmee in harmonie te leven.
Elk van de Ringen staat voor verschillende lichamelijke en geestelijke toestanden: Aarde staat voor stabiliteit en zelfvertrouwen; Water staat voor flexibiliteit en aanpassingsvermogen; Vuur staat voor energie en toewijding; Wind staat voor vrijheid, zowel van de geest als van het lichaam; Hemel staat voor de Ruimte, vol dingen die buiten ons alledaagse leven staan, de onzichtbare kracht en creatieve energie van de kosmos.
De Vijf Ringen komen voor in alles wat ninja's doen. De Ringen zijn de inspiratie voor ninja-technieken en tactieken.
Beheers de Vijf Ringen: leer om standvastig te zijn zoals de Aarde, soepel te zijn als het Water, toe te slaan als Vuur, te rennen als de Wind en alziend te zijn als de Hemel. Dan ben je een ninja.

Andere boeken in deze serie in het Nederlands[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]