De Lekke Ketel

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De Lekke Ketel
Plaats uit Harry Potter
HIMG 2567 (8066406568).jpg
Originele naam The Leaky Cauldron
Functie Doorgang naar de Wegisweg en herberg
Locatie Londen, Engeland, Groot-Brittannië
Eigenaars Tot 1555 Daisy Dodderig, vanaf 2000 Hannah Albedil
Bewoners Daisy Dodderig en Marcel Lubbermans (en gasten)
Vanaf 1500
Portaal  Portaalicoon   Harry Potter

De Lekke Ketel (Engels: The Leaky Cauldron) is een herberg die voorkomt in de zevendelige Harry Potterboekenserie van Joanne Rowling. De herberg is gevestigd aan Charing Cross Road, een van de belangrijkste winkelstraten van Londen, maar het is niet precies bekend waar. Dreuzels kunnen hem niet zien. Deze herberg in Londen is de toegangspoort tot de tovenaarswinkelstraat (de Wegisweg), zodat Dreuzels niet zomaar op deze weg komen.

De Lekke Ketel wordt gebruikt als café, zodat heksen en tovenaars die een dagje Londen bezoeken daar wat kunnen drinken. Ook kun je er overnachten. Harry Potter bijvoorbeeld verblijft in het derde deel een week in de Lekke Ketel omdat hij niet meer naar huis kan.

De herberg is gesticht rond 1500 door Daisy Dodderig als toegangspoort tot de Wegisweg en komt regelmatig voor in de boeken.

Tom is in de tijd dat Harry op Zweinstein zit de waard van de Lekke Ketel. Rond het jaar 2000 wordt Hannah Albedil waardin van de herberg en gaat samen met haar man, Marcel Lubbermans, erboven wonen.