De Magische Klok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De Magische Klok
De Magische Klok
Algemene informatie
Locatie Vlag van Nederland Efteling
Themagebied Sprookjesbos
Soort attractie Sprookje
Opdrachtgever Efteling
Status Geopend
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken
Een heraut

De Magische Klok is een sprookje in het Nederlandse attractiepark de Efteling. Het sprookje opende in 1952 en is daarbij een van de tien eerste sprookjes van het Sprookjesbos. De Magische Klok bevindt zich in een hoek van het Herautenplein, tussen De Kikkerkoning en De Indische Waterlelies.

Het sprookje is naar ontwerp van Anton Pieck en is ingesproken door Peter Reijnders.

Het Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Het verhaal gaat over zes koningszonen die bij een tovenaar een klok bestellen. Als de klok na twee jaar klaar is hebben de koningszonen niet genoeg geld meer om de klok te betalen. De tovenaar gaat op pad om te proberen de klok te verkopen. Slimme Toon is het knechtje van de tovenaar en als de tovenaar weg is gaat hij naar de koningszonen. Hij vertelt ze dat ze de klok voor veel minder geld kunnen meenemen en de koningszonen gaan met hem mee. Ze zijn echter de klepel van de klok vergeten en Slimme Toon gaat deze halen.

De tovenaar is intussen moe van het lopen en rust wat uit. Dan ziet hij Slimme Toon met de klepel en besluit hem te volgen. Bij het kasteel aangekomen begrijpt hij alles en hij tovert de koningszonen om in stenen beelden die elk kwartier op hun trompet moeten blazen. Slimme Toon moet voor altijd op de toren blijven zitten om de bel te luiden.

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

  • In 1984 zijn de Herauten vernieuwd onder leiding van Ton van de Ven.
  • In 2012 zijn de Herauten gedetailleerder geworden.
  • Het sprookjesboek, dat een korte samenvatting van het sprookje geeft, werd in 2016 toegevoegd.