De Nieuws BV

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
De Nieuws BV
Presentatie Willemijn Veenhoven en Patrick Lodiers
Type programma Nieuwsprogramma
Uitzendingen
Tijdstip ma-vr 12.00-14.00 uur
Omroep BNN-VARA
Radiostation NPO Radio 1
Portaal  Portaalicoon   Media

De Nieuws BV is een nieuwsprogramma van BNN-VARA, dat wordt uitgezonden op NPO Radio 1 op werkdagen van 12 tot 2 uur 's middags. Het programma wordt gepresenteerd door Willemijn Veenhoven en Patrick Lodiers. Roelof de Vries is vaste invaller.

Het programma nam op 1 januari 2014 het tijdslot van Lunch! en Stand.nl over. De Nieuws BV verving de VARA- en BNN-nieuwsprogramma's Degids.fm en BNN Today, die respectievelijk werden gepresenteerd door Felix Meurders en Willemijn Veenhoven. Tot september 2015 presenteerden Meurders en Veenhoven De Nieuws BV samen. Meurders werd toen opgevolgd door Eric Corton die het programma een jaar lang samen met Veenhoven presenteerde. In augustus 2016 kondigde Corton zijn vertrek als vaste presentator aan. In 2017 nam Patrick Lodiers het stokje van Corton over.

Inhoud[bewerken]

Op maandag is er sportnieuws met Erben Wennemars. Verder is er de rubriek Oh Oh Den Haag: op dinsdag bespreken Jurjen van den Bergh en Sharon Gesthuizen het werk van kamerleden en op woensdag het politieke nieuws met Peter Kee (redacteur Pauw (& Witteman)) en Francisco van Jole. Er zijn dagelijks bijdragen van Roelof van de redactie (Roelof de Vries), die op woensdag de Zaagmansquiz presenteert. In Het Allermooiste recenseert een Bekende Nederlander een boek, tentoonstelling of concert. Elke vrijdagmiddag Bureau Sport. Vanaf november 2016 wordt iedere donderdag een half uur ingeruimd voor een radioversie van Het Lagerhuis, gepresenteerd door Felix Meurders en Francisco van Jole.

In 2017 werd de 134-delige hoorspelserie De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween uitgezonden, naar het verfilmde boek van Jonas Jonasson. Stemacteurs zijn onder anderen Erik van Muiswinkel, Joop Keesmaat, Lies Visschedijk en Cees Geel.

Druktemakers[bewerken]

Het programma bevat columns van de Druktemakers Pieter Derks, Arthur Umbgrove, Marcel van Roosmalen, Kees van Amstel en Ronald Giphart. Deze columns worden herhaald en bediscussieerd in het nachtprogramma Druktemakers.

Voormalige Druktemakers:

Voormalige onderdelen[bewerken]

Tijdens de Tour de France maakte Filemon Wesselink reportages in Frankrijk. Tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016 maakte Margriet van der Linden de reportageserie Looking for Victory, die opgevolgd werd door Looking for Hillary.

Van maandag tot donderdag waren er straatreportages van Jan van de straat (Jan Peels).

Peter van Bruggen had tot 2017 een vast wekelijks item genaamd 'Psst'. Sywert van Lienden en Jurjen van den Bergh bespraken elke dinsdag de kamervragen van die week in Oh Oh Den Haag.

Externe link[bewerken]