De Nieuws BV

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De Nieuws BV
Presentatie Renze Klamer en Patrick Lodiers
Type programma Nieuwsprogramma
Uitzendingen
Tijdstip ma-vr 12.00-14.00 uur
Omroep BNNVARA
Radiostation NPO Radio 1
Portaal  Portaalicoon   Media

De Nieuws BV is een nieuwsprogramma van BNNVARA, dat wordt uitgezonden op NPO Radio 1 op werkdagen van 12 tot 2 uur 's middags. Het programma wordt gepresenteerd door Renze Klamer (maandag tot en met donderdag) en Patrick Lodiers (vrijdag). Roelof de Vries is vaste invaller.

Het programma nam op 1 januari 2014 het tijdslot van Lunch! en Stand.nl over. De Nieuws BV verving de VARA- en BNN-nieuwsprogramma's Degids.fm en BNN Today, die respectievelijk werden gepresenteerd door Felix Meurders en Willemijn Veenhoven. Tot september 2015 presenteerden Meurders en Veenhoven De Nieuws BV samen. Meurders werd toen opgevolgd door Eric Corton die het programma een jaar lang samen met Veenhoven presenteerde. In augustus 2016 kondigde Corton zijn vertrek als vaste presentator aan. In 2017 nam Patrick Lodiers het stokje van Corton over.

Inhoud[bewerken]

Op maandag is er sportnieuws met Erben Wennemars. Verder is er de rubriek Oh Oh Den Haag: op dinsdag bespreken Jurjen van den Bergh en Sharon Gesthuizen het werk van kamerleden en op woensdag het politieke nieuws met Peter Kee (redacteur Pauw en eerder Pauw & Witteman) en Francisco van Jole. Er zijn dagelijks satirische bijdragen van Roelof van de redactie (Roelof de Vries), die op woensdag de Zaagmansquiz presenteert. In Het Allermooiste recenseert een Bekende Nederlander een boek, tentoonstelling of concert. Elke vrijdagmiddag Bureau Sport. Vanaf november 2016 wordt iedere donderdag een half uur ingeruimd voor een radioversie van Het Lagerhuis, gepresenteerd door Felix Meurders en Francisco van Jole. Eens per maand wordt een speech besproken door Sywert van Lienden en Jurjen van den Bergh.

Druktemakers[bewerken]

Het programma bevat columns van de Druktemakers Kees van Amstel, Pieter Derks, Ronald Giphart, Dolf Jansen, Marcel van Roosmalen, Elfie Tromp en Arthur Umbgrove. Deze columns werden herhaald en bediscussieerd in het voormalige nachtprogramma Druktemakers.

Voormalige Druktemakers:

Voormalige onderdelen[bewerken]

Externe link[bewerken]