De Oude Tufferbaan

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De Oude Tufferbaan
Het bord bij de ingang van De Oude Tufferbaan
Het bord bij de ingang van De Oude Tufferbaan
Algemene informatie
Locatie Efteling, Vlag van Nederland
Soort attractie Rondrit
Bouwer(s) MACK Rides
Opdrachtgever De Efteling
Status SBNO
Opening 1984
Kosten 2 miljoen gulden (900.000 euro)
Eigenschappen
Topsnelheid 6,5 km/u
Baanlengte 600 meter
Website
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken

De Oude Tufferbaan, voorheen of ook wel D'Oude Tuffer, is een rondrit in attractiepark de Efteling. De attractie ligt in Ruigrijk en werd geopend in 1984. De Oude Tufferbaan is vooral bedoeld voor de jongere bezoekers van het park.

Met een snelheid van 6,5 kilometer per uur rijden T-Fordjes in verschillende kleuren over een parcours van 600 meter lengte. De passagiers rijden over bruggen en door bossen en komen allerlei dingen tegen op hun pad. Hoewel elke wagen over een middengeleider rijdt, kan men met behulp van het stuur toch enigszins bijsturen.

In 2019 werd de attractie opgefrist ter gelegenheid van het 35-jarig jubileum. De tuffers maakten plaats voor pick-up trucks en andere voertuigen. De mogelijkheid om zelf te sturen verdween evenzeer. Wel is een andere vorm van interactiviteit ingebouwd in de attractie, een toeter waarop boerderijdieren reageren.[1]

Trivia[bewerken]

  • In de beginjaren van de attractie werden aan de bezoekers Efteling-rijbewijzen uitgedeeld. In 2002, toen de Efteling 50 jaar bestond, kwam het rijbewijs voor een jaar terug. Zo ook in 2012, bij het 60-jarig bestaan keerde het rijbewijs tijdelijk terug.

Externe link[bewerken]