De Sims 3: Exotisch Eiland

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De Sims 3: Exotisch Eiland
(Afbeelding op en.wikipedia.org)
Ontwikkelaar Maxis
Uitgever Electronic Arts
Datum van uitgave Vlag van de Verenigde Staten Verenigde Staten:
25 juni 2013
Vlag van Europa Europese Unie:
27 juni 2013
Genre Levenssimulatie, strategie
Spelmodus Singleplayer
Leeftijdsklasse PEGI: 12+
Platform Windows, OS X
Systeemeisen
Zie: Systeemvereisten
Navigatie
Uitbreiding van De Sims 3
Voorloper De Sims 3: Studententijd
Vervolg De Sims 3: Film Accessoires
Website
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

De Sims 3: Exotisch Eiland (Engels: The Sims 3: Island Paradise) is het tiende uitbreidingspakket van De Sims 3 en verscheen op 27 juni 2013 in België en Nederland. Het bevat gelijkenissen met The Sims: Op Vakantie, De Sims 2: Gaan het Maken en De Sims 2: Op Reis.

Gameplay[bewerken | brontekst bewerken]

Resorts[bewerken | brontekst bewerken]

De speler kan zelf een vakantieresort of hotel met bijvoorbeeld waterglijbanen en bars ontwerpen, bouwen en beheren. Hij kan de voorzieningen en prijzen kiezen en op deze manier kunnen Sims geld verdienen met het resort. Sims kunnen een resort runnen alsook in één verblijven als gast.

Boten[bewerken | brontekst bewerken]

Sims kunnen zich op het water verplaatsen door middel van nieuwe vaartuigen:

Woonboten[bewerken | brontekst bewerken]

Na huizen kunnen nu ook volledig ingerichte woonboten gemaakt worden. Hiermee is het voor Sims mogelijk te reizen van haven naar haven, eiland naar eiland of het anker uit te werpen op een willekeurige plaats in de zee.

Onderwaterwereld[bewerken | brontekst bewerken]

Dit uitbreidingspakket maakt het mogelijk voor Sims om met behulp van de duikvaardigheid te snorkelen en te duiken. Onder water kunnen verschillende schatten, haaien en andere zeedieren aangetroffen worden.

Beroep[bewerken | brontekst bewerken]

Sims kunnen een nieuw beroep als strandwacht beginnen. Op het strand en in de zee moeten ze andere Sims in de gaten houden of zelfs mogelijk redden.

ZeemeerSim[bewerken | brontekst bewerken]

Het "monster" in dit pakket is een ZeemeerSim, te vergelijken met een zeemeermin/zeemeerman. ZeemeerSims leven in de zee en kunnen beter zwemmen en duiken dan gewone Sims. Wanneer ze op het land zijn, worden hun vinnen omgebouwd naar benen en voeten met schubben. De kleur van de schubben kan volledig door de speler aangepast worden. Deze "monsters" moeten ervoor zorgen dat ze niet uitdrogen en af en toe wateractiviteiten doen zoals zwemmen of baden.

Vrouwelijke ZeemeerSims kunnen kinderen krijgen met zowel mannelijke ZeemeerSims als gewone Sims. Met een gewone Sim is er een kans van 50% dat de kinderen ook ZeemeerSims zullen zijn, met een mannelijke ZeemeerSim is die kans verdubbeld naar 100%.

In zout water zwemmen is een extra behoefte van ZeemeerSims. Indien ze dat niet doen kunnen ze hun schubben en staart verliezen en veranderen ze naar een gewone Sim.

Isla Paradiso[bewerken | brontekst bewerken]

Het pakket voegt de nieuwe wereld Isla Paradiso toe. Die bevat verschillende eilanden en duikgebieden. Door bijvoorbeeld met een vaartuig op verkenning te gaan of bevriend te worden met een ZeemeerSim, kunnen deze onbewoonde eilanden ontdekt en opgeëist worden. Als een stuk land eigendom is van een Sim, kan hij daar eventueel een huis of resort op bouwen.

Speciale edities[bewerken | brontekst bewerken]

Limited Edition[bewerken | brontekst bewerken]

Bij het uitbreidingspakket is een extra set toegevoegd met versleten en kapotte kleding, en meubels gemaakt van stukken wrakhout.

De Sims 3 plus De Sims 3: Exotisch Eiland[bewerken | brontekst bewerken]

Hierbij is het basisspel, De Sims 3, met het uitbreidingspakket De Sims 3: Exotisch Eiland samengevoegd. Extra voorwerpen en materiaal zijn niet aanwezig.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

The Sims:Uitbreidingspakketten: Het Rijke Leven · Party · Hot Date · Op Vakantie · Beestenboel · Superstar · Abracadabra
De Sims 2:Uitbreidingspakketten: Studentenleven · Nachtleven · Gaan het Maken · Huisdieren · Seizoenen · Op Reis · Vrije Tijd · Appartementsleven
Accessoirepakketten: Familiepret · Glamour · Kerst · Feest! · H&M Fashion · Tiener · Keuken & Bad · IKEA Woon · Villa en Tuin
De Sims Verhalen:De Sims Levensverhalen · De Sims Dierenverhalen · De Sims Eilandverhalen
MySims:Vervolgen: MySims Kingdom · MySims Party · MySims Racing · MySims Agents · MySims SkyHeroes
De Sims 3:Uitbreidingspakketten: Wereldavonturen · Ambities · Na Middernacht · Levensweg · Beestenbende · Showtime · Bovennatuurlijk · Jaargetijden · Studententijd · Exotisch Eiland · Vooruit in de Tijd
Accessoirepakketten: Luxe · Supersnelle · Buitenleven · Buurtleven · Slaap- en badkamer · Katy Perry Pakt uit · Diesel · 70s, 80s en 90s · Film
De Sims Middeleeuwen:Avonturenbundel: Piraten en Adel
De Sims 4:Game packs: In de Natuur · Wellnessdag · Uit Eten
Expansion packs: Aan het Werk · Beleef het Samen · Stedelijk Leven
Accessoirespakketten: Luxe Feest · Perfecte Patio · Coole Keuken · Griezelige · Filmavond · Romantische Tuin · Kinderkamer · Achtertuin · Vintage Glamour
Verwante spellen:The Sims Online · The Sims: Erop Uit! · The Urbz: Sims in the City · De Sims 2: Op Een Onbewoond Eiland · De Sims 2: Appartementsdieren · The Sims Social · The Sims FreePlay
Diversen:Maxis · The Sims Studio · Will Wright · Simdollar · Simlish