De Sims 3: Vooruit in de Tijd

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De Sims 3: Vooruit in de Tijd
(Afbeelding op en.wikipedia.org)
Ontwikkelaar Maxis
Uitgever Electronic Arts
Datum van uitgave Vlag van de Verenigde Staten Verenigde Staten:
22 oktober 2013
Vlag van Europa Europese Unie:
24 oktober 2013
Genre Levenssimulatie, strategie
Spelmodus Singleplayer
Leeftijdsklasse PEGI: 12+
Platform Windows, OS X
Systeemeisen
Zie: Systeemvereisten
Navigatie
Uitbreiding van De Sims 3
Voorloper De Sims 3: Film Accessoires
Website
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

De Sims 3: Vooruit In De Tijd (Engels: The Sims 3: Into the Future) is het elfde en allerlaatste uitbreidingspakket van De Sims 3. Het kwam in Europa uit op 24 oktober 2013.

Gameplay[bewerken | brontekst bewerken]

Sims kunnen met een tijdportaal naar Oasis Landing, een wereld in de toekomst, reizen en hun huizen futuristisch inrichten met nieuwe meubels en voorwerpen. In de inventaris van de Sim bevindt zich de tijdalmanak, welke info en gegevens bevat over het tijdreizen, afstammelingen en erfenisstandbeelden. Sims krijgen de tijdalmanak van de tijdreiziger Emit Relevart.

Vaardigheden[bewerken | brontekst bewerken]

Het uitbreidingspakket voegt drie vaardigheden aan het spel toe:

 • Botbouw, het maken en onderhouden van Plumbots en het bouwen van eigenschappenchips
 • Geavanceerde technologie, het bedienen en gebruiken van futuristische elektrische apparaten
 • Laserharp, het bespelen van de laserharp

Carrières[bewerken | brontekst bewerken]

In Oasis Landing kan een Sim kiezen uit twee verschillende carrières:

 • Astronoom
  • Ruimteavonturier
  • Astrofysicaonderzoeker
 • Plumbotstadion
  • Stadionmedewerker
  • Bottechnicus

Plumbot[bewerken | brontekst bewerken]

Plumbots zijn de "monsters" uit dit pakket en zijn, net als Sims volledig door de speler aanpasbaar. Een Plumbot is een robot en te vergelijken met een SimBot uit De Sims 3: Ambities. SimBots kunnen echter niet op dezelfde manier gecreëerd en gewijzigd worden.

Bij het maken van een Plumbot moet een naam, het geslacht en een stem gekozen worden. Het hoofd, lichaam, armen en benen kunnen aangepast worden. Wat betreft de benen kan de speler kiezen uit een tweevoeter (twee gewone benen) of zweven (geen benen, maar de Plumbot zweeft in de lucht).

Plumbots zijn uitgerust met maximaal zeven eigenschappenchips. Eigenschappenchips zijn vergelijkbaar met karaktereigenschappen bij Sims.

Er zijn vier behoeftes bij Plumbots:

 • Accu, Plumbots moeten zich opladen in een oplaadstation of door middel van elektronische toestellen
 • Onderhoud, Sims moeten regelmatig aan hun Plumbots sleutelen zodat ze niet stilvallen
 • Sociaal
 • Plezier

Oasis Landing[bewerken | brontekst bewerken]

De nieuwe wereld in dit pakket is Oasis Landing. Dit is geen gewone wereld omdat de Sims van de speler er niet kunnen wonen. Andere huishoudens die een vaste inwoner zijn van Oasis Landing, kunnen alsook niet bespeeld worden. De enige manier om naar de toekomstwereld te gaan is via een tijdportaal. Sims zijn maar tijdelijk in Oasis Landing en kunnen daarna naar hun eigen huis keren.

In Oasis Landing zijn niet alleen futuristische en sciencefictionachtige huizen met bijhorende inrichting aanwezig, ook nieuwe transportmiddelen zoals jetpacks en zwevende auto's zijn daar te verkrijgen.

Oasis Landing is in drie verschillende versies te bezoeken:

 • Dystopische toekomst (vervuild en vernietigd)
 • Normale toekomst (in het begin als enige beschikbaar)
 • Utopische toekomst (vol geluk, vreugde en blijdschap)

De versie kan gewijzigd worden door in het heden de toekomst te veranderen. De Sim moet daarvoor slechte (Dystopische toekomst) of goede (Utopische toekomst) dingen doen. Bij het voltooien van verschillende grote opdrachten in het heden, kan de Sim een of meerdere van de erfenisstandbeelden verdienen in de toekomst.

Wanneer de Sim naar de toekomst reist, kan hij in Oasis Landing op zoek gaan naar zijn afstammelingen. Als de Sim in het heden een klein familiekapitaal heeft, zullen zijn afstammelingen ook een klein kapitaal hebben. Dit is tevens het geval bij de omvang van het huishouden. Omgekeerd kan eveneens: Sims met een grote familie in het heden, zullen ook een grote familie in de toekomst hebben.

Speciale edities[bewerken | brontekst bewerken]

Limited Edition[bewerken | brontekst bewerken]

In de Limited Edition van Vooruit in de Tijd zit een extra voorwerp: een toestel om de behoeften van een Sim en de tijd stop te zetten. De nieuwe machine heeft bovendien de mogelijkheid om de Sim een nieuw pak aan te doen. Sims kunnen daarmee onder andere ergens in de wereld teleporteren.

De Sims 3 plus De Sims 3: Vooruit in de Tijd[bewerken | brontekst bewerken]

Hierbij is het basisspel De Sims 3 met het uitbreidingspakket De Sims 3: Vooruit in de Tijd samengebundeld. Extra voorwerpen zijn niet bijgevoegd.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

The Sims:Uitbreidingspakketten: Het Rijke Leven · Party · Hot Date · Op Vakantie · Beestenboel · Superstar · Abracadabra
De Sims 2:Uitbreidingspakketten: Studentenleven · Nachtleven · Gaan het Maken · Huisdieren · Seizoenen · Op Reis · Vrije Tijd · Appartementsleven
Accessoirepakketten: Familiepret · Glamour · Kerst · Feest! · H&M Fashion · Tiener · Keuken & Bad · IKEA Woon · Villa en Tuin
De Sims Verhalen:De Sims Levensverhalen · De Sims Dierenverhalen · De Sims Eilandverhalen
MySims:Vervolgen: MySims Kingdom · MySims Party · MySims Racing · MySims Agents · MySims SkyHeroes
De Sims 3:Uitbreidingspakketten: Wereldavonturen · Ambities · Na Middernacht · Levensweg · Beestenbende · Showtime · Bovennatuurlijk · Jaargetijden · Studententijd · Exotisch Eiland · Vooruit in de Tijd
Accessoirepakketten: Luxe · Supersnelle · Buitenleven · Buurtleven · Slaap- en badkamer · Katy Perry Pakt uit · Diesel · 70s, 80s en 90s · Film
De Sims Middeleeuwen:Avonturenbundel: Piraten en Adel
De Sims 4:Game packs: In de Natuur · Wellnessdag · Uit Eten
Expansion packs: Aan het Werk · Beleef het Samen · Stedelijk Leven
Accessoirespakketten: Luxe Feest · Perfecte Patio · Coole Keuken · Griezelige · Filmavond · Romantische Tuin · Kinderkamer · Achtertuin · Vintage Glamour
Verwante spellen:The Sims Online · The Sims: Erop Uit! · The Urbz: Sims in the City · De Sims 2: Op Een Onbewoond Eiland · De Sims 2: Appartementsdieren · The Sims Social · The Sims FreePlay
Diversen:Maxis · The Sims Studio · Will Wright · Simdollar · Simlish