De speelgoeddief

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf De Speelgoeddief)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De speelgoeddief
Single van:
Coole Piet
Van het album:
De Hits van 2007
Uitgebracht 29 oktober 2007
Soort drager Cd-single
Download
Opname White Villa Studios
Genre Pop/Dance/Kindermuziek
Duur 2:48
Label Sony BMG
Schrijver(s) H. Verwoert, D. van Leeuwen
Producent(en) Harold Verwoert
Hoogste positie(s) in de hitlijsten
  • 2 (Nederland)
Coole Piet
Paniek in de confettifabriek
(2006)
  De speelgoeddief
(2007)
  Ooh oh heejoo
(2009)
Portaal  Portaalicoon   Muziek

De speelgoeddief is een single uit 2007 van Coole Piet, een personage uit de Jetix-serie De Club van Sinterklaas, vertolkt door Harold Verwoert.

Het liedje dat tevens de beginmelodie is van het gelijknamige inmiddels achtste televisieseizoen van de jaarlijks terugkerende televisieserie beschrijft de verhaallijn van de huidige reeks. Een verbitterde jongeman die als kind zijnde nooit sinterklaaskadootjes kreeg besluit om de kadoos van de kinderen van vandaag de dag te stelen. Dit wordt in de videoclip weergegeven met beelden uit de televisieserie in flashback-stijl, zoals videoclips van Coole Piet gewend zijn. Idem dito voor een strakke montage- en filmstijl die bijna constant synchroon loopt met handigheidjes in de muziekcompositie, ondersteund door bewegingen van de herkenbare danspieten die gedurende de hele videoclip Coole Piet omlijsten.

De coupletten en het refrein worden overbrugd door het herkenbare termpje ooh-oh-wee-oh, ook aanwezig in het liedje De brieven van Jacob. Tijdens het tiende seizoen uit 2009 getiteld De jacht op het kasteel wordt de uitspraak veranderd naar 'ooh-oh-heejoo', hoogstwaarschijnlijk om het liedje een positiever karakter mee te geven. Zoals het refrein zegt: "gelukkig is de Club van Sinterklaas alle boeven steeds de baas".

De feel van 'ooh-oh-wee-oh' wordt tijdens De speelgoeddief versterkt door een zowel vrouwelijk als mannelijk koor. De melodie van De speelgoeddief bestaat uit een vrolijk dance-geluidje dat overschaduwd wordt door een duistere tekst. De brug heeft een ernstiger klinkend techno-karakter. De herkenbare achtergrondzangeres is ook bij dit nummer weer aanwezig, en kent volgens de hoes de naam 'Koorpiet Louisa'. In 2009 werd er een remix gearrangeerd en uitgebracht op het album Diego's Coolste Hits, met een rustiger karakter en ditmaal ingespeeld op de piano.

Nummers[bewerken]

  1. "De speelgoeddief"
  2. "De speelgoeddief" karaoke