De Utrechtse Internet Courant

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geplaatst:
02-01-2019
Genomineerd: hoort dit thuis in de encyclopedie?   Past dit onderwerp in Wikipedia?

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat het onderwerp van dit artikel niet past in deze encyclopedie, en stelt daarom voor het artikel te laten verwijderen.
De hiervoor opgegeven reden is: Lokale website, waarvan encyclopedisch belang niet blijkt uit onafhankelijke bronnen. Samenwerking met landelijke site is niet bepaald bijzonder te noemen: vrijwel alle lokale media nieuwsstations werken in ieder geval samen met de NOS.

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Mogelijk is het onderwerp wel relevant maar blijkt dit onvoldoende uit de inhoud van het artikel, bijvoorbeeld door een gebrek aan referenties naar gezaghebbende bronnen. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is, Relevantie en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

DUIC (uitspraak: duik), voluit De Utrechtse Internet Courant, is een journalistiek platform over de stad Utrecht. Het medium brengt nieuws uit de stad en richt zich op cultuur, horeca, (gemeente)politiek, retail, ondernemen en lifestyle.[1][2][3]

Geschiedenis[bewerken]

De Utrechtse Internet Courant is juni 2011 opgericht door Martijn Rademakers en Joris Daalhuisen.[4]. De eerste jaren was het alleen een online medium. Op 16 december 2015 kwam de eerste papieren DUIC uit,[5] een tweemaandelijks Utrechts huis-aan-huisblad met een oplage van 146.000. Sinds 2016 wordt de gratis krant verspreid via displays/afhaalpunten in de stad. DUIC ging in 2015 een samenwerking aan met de nieuwswebsite NU.nl. [6].Daar brengt het op de pagina NUregio nieuws over de stad Utrecht.

In 2017 gaf DUIC aan dat het de uitzendlicentie voor de lokale omroep wilde binnenhalen. De gemeenteraad besloot echter begin 2018 de licentie te geven aan RTV Utrecht, die ook de voorgaande jaren de uitzendingen verzorgde.[7]

Externe link[bewerken]