De Villa

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

De Villa (Engels: The Villa) is een televisieprogramma uit 1999 waarin vier mannelijke en vier vrouwelijke vrijgezellen voor een week bij elkaar in een villa in de heuvels van een badplaats worden gezet.

In het programma kiest een computer uit de deelnemers de best bij elkaar passende stellen. Tijdens het verblijf in de villa moet duidelijk worden of deze voorspellingen uitkomen. Het concept is afkomstig van het Britse Talent TV. Van 1999 tot 2003 werden vier seizoenen uitgezonden door Sky1 die ook in Nederland zijn uitgezonden. Het vierde en laatste seizoen uit 2003 was anders van opzet. Om de week waren er drie mannen of vrouwen meer en degenen die geen partner hadden moesten de villa als snel verlaten. Hierna werd alsnog gekeken of er meer was dan een match.

Nederland[bewerken]

In 2011 werd een Nederlandse versie uitgezonden op RTL 5 waarbij de kandidaten naar een villa in Lloret de Mar gingen. Er waren acht afleveringen ingepland maar één aflevering werd niet uitgezonden omdat een van de kandidaten veroordeeld was voor moord.[1] Het programma liep van 6 september tot 18 oktober.

New Chicks: Brabantse nachten op Curaçao[bewerken]

Op het vierde seizoen van de Britse versie van The Villa was het RTL 5-programma New Chicks: Brabantse nachten op Curaçao geënt. Dit programma volgde tot 30 november 2011 op het tijdstip van De Villa en werd gepresenteerd door Nikkie Plessen.

Externe link[bewerken]