De Woerd (De Meern)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
De Woerd
Subbuurt van Utrecht
Kerngegevens
Provincie Utrecht
Gemeente Utrecht
Wijk Vleuten-De Meern
Oppervlakte 9,5 ha  
Foto's
Een hofje in De Woerd
Een hofje in De Woerd
Vrijstaande huizen

De Woerd is een kleine woonwijk in het dorp De Meern, dat deel uitmaakt van de gemeente Utrecht. De Meern, en dus ook De Woerd, ligt in de wijk Vleuten-De Meern .

De Woerd ligt in De Meern Noord aan de oostelijke rand van de oude dorpskern en wordt begrensd door de Woerdlaan in het Westen, de Vicuslaan en de Langerakbaan in het Noorden, de Oudenrijnseweg en de Langerakbrug in het Oosten en de Zandweg in het Zuiden. Voorheen waren er boomgaarden en weilanden in dit gebied.

De inrichting is kleinschalig met individueel herkenbare woonhuizen en met straten, pleinen en hofjes, waarbij de auto zo veel mogelijk buiten het zicht geparkeerd wordt. Er zijn open en gesloten bouwblokken met groene binnenterreinen en groene openbare pleinen.

Het gebied werd in 2005 ontwikkeld en bestaat uit ongeveer 475 woningen, waarvan 70 gestapelde woningen en 405 eengezinswoningen. Hiervan valt 15% in de categorie "sociale koop". Vijftig woningen zijn bestemd voor ouderen. Het gebied werd door de lezers van het Utrechts Nieuwsblad en de site van de Stichting Rietveldprijs[1] in 2007 uitgeroepen tot mooiste nieuwbouwproject van dat jaar.

Externe link[bewerken]