De Wonderlijke Wereld van Gumball

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
De Wonderlijke Wereld van Gumball
The Amazing World of Gumball logo.png
Genre Animatie, komedie
Speelduur ± 11 minuten (per afl.)
Regie Mic Graves
Muziek Ben Locket
Land van oorsprong Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk
Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Taal Engels (o.v.)
Productie
Producent Ben Bocquelet
Uitzendingen
Start Vlag van Verenigde Staten 3 mei 2011
Einde Vlag van Verenigde Staten heden
Afleveringen 112+
Seizoenen 4+
Zender Cartoon Network
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

The Amazing World of Gumball ("De Wonderlijke Wereld van Gumball") is een Brits-Amerikaanse tekenfilmserie bedacht door Ben Bocquelet. Het wordt uitgezonden op Cartoon Network. In Nederland startte de serie op 9 november 2011.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

De familie Watterson is een doodgewone familie. Pap is een alledaags, roze konijn die zijn dagen thuis op de bank doorbrengt, terwijl Mam in een regenboogfabriek werkt. Hun kinderen zijn ook vrij gewoontjes – zo heb je Gumball, een blauwe kat met een gigantisch hoofd; Anais, een 4 jaar oud geniaal konijntje; en tot slot goudvis Darwin, het huisdier dat deel van de familie werd nadat er benen uit zijn lichaam groeiden.

De ster van de show is Gumball, die te maken krijgt met de proeven en beproevingen van iedere 12-jarige jongen – zoals achterna gezeten worden door een dolle T-Rex, onder de blote hemel moeten slapen nadat een robot zijn identiteit heeft gestolen, of zich verkleden als cheerleader en de split doen om indruk te maken op het meisje van zijn dromen. Kortom, de alledaagse dingen die we allemaal al eens hebben meegemaakt.

Personages[bewerken]

  • Gumball Watterson - Hij is het hoofdpersonage van de serie. Hij is een 12-jarige kat die vaak nogal idioot uit de hoek komt. Hij is verliefd op Penny, een levende pinda met een gewei.
  • Darwin Watterson - Vroeger het huisdier van Gumball, maar op een dag groeide er benen aan deze vis en werd hij snel vrienden met Gumball. Vervolgens werd hij een lid van de familie. Doordat hij zo plots terechtkwam in zo een nieuwe wereld, is zijn kijk op het leven soms wat naïef.
  • Anais Watterson - Een wonderkind van 4 jaar. Ze is een konijn en ze wordt beschouwd als het jongste en nieuwste karakter van de show. Ze houdt zich ook vooral bezig met wetenschappelijke dingen en haar knuffel Daisy.
  • Nicole Watterson - Een werkverslaafde, soms wat gestresseerde, moeder. Ze is net als Gumball een kat en al kan ze soms wat kwaad zijn, dat is altijd maar van korte duur.
  • Richard Watterson - Een enorm konijn, en als vader lijkt hij ook niet voor het minste een verantwoordelijkheid of intelligentie te hebben voor wat dan ook. Hij is ook erg lui en heeft een grote eetlust.

Nederlandse stemmen[bewerken]

Afleveringen[bewerken]

1rightarrow blue.svg Zie Lijst van afleveringen van De Wonderlijke Wereld van Gumball voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Externe links[bewerken]