De Zes Hertogdommen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Het koninkrijk van De Zes Hertogdommen is een fictief rijk in de wereld het Rijk van de Ouderlingen uit de boeken van Robin Hobb.

Ze liggen ten westen van de Buiteneilanden, ten oosten van het Bergrijk en ten noordoosten van Kwarts, Jamaillia, Beijerstad en De Wilde Regenlanden. Het koninkrijk bestaat uit zes hertogdommen, waarvan vier kusthertogdommen en twee binnenhertogendommen zijn:

De kusthertogdommen

  • Holt
  • Hertensprong
  • Kolktij
  • Schoof

De binnenhertogdommen

  • Gaarde
  • Dracht

Geschiedenis[bewerken]

De kusthertogdommen Holt, Hertensprong, Kolktij en Schoof waren al lang een koninkrijk voordat Gaarde en Dracht eraan werden toegevoegd. Nadat de toenmalige koning zich realiseerde dat hij Kwarts niet kon veroveren heeft hij zijn ambities op het binnenland gericht en versloeg met gemak het nomadische volk uit Dracht. De vroegere koning van Gaarde gaf zich vervolgens ook over nadat hij bemerkte dat zijn land was omringd en zijn handsroutes waren geblokkeerd. De beide binnenhertogdommen werden gebruikt om de kusthertogdommen te bevoorraden. De kleindochter van de koning heeft ervoor gezorgd dat het daadwerkelijk De Zes hertogdommen werden. Ondanks al haar inspanningen, is er altijd een kloof tussen deze gebieden geweest, omdat de inwoners, het klimaat en het levensonderhoud zeer tussen de hertogdommen verschillen. Tijdens de regeerperiode van koning Vlijm Ziener werd deze oude kloof alleen maar groter omdat zijn kinderen van twee koninginnen waren, één koningin uit de kusthertogdommen en de andere koningin uit de binnenhertogdommen.