Dead Celebrities

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Dead Celebrities
South Park-aflevering
Afleveringsnummer 189
Productiecode #1308
Verscheen 7 oktober 2009
South Park - Seizoen 13
11 maart 2009 - 18 november 2009
 1. The Ring
 2. The Coon
 3. Margaritaville
 4. Eat, Pray, Queef
 5. Fishsticks
 6. Pinewood Derby
 7. Fatbeard
 8. Dead Celebrities
 9. Butters' Bottom Bitch
 10. W.T.F.
 11. Whale Whores
 12. The F Word
 13. Dances with Smurfs
 14. Pee

Seizoen 12 Seizoen 14
Lijst van afleveringen

Dead Celebrities is de achtste aflevering van het dertiende seizoen van South Park. Hij kwam voor het eerst uit in de Verenigde Staten op 7 oktober 2009. Net als zijn voorgangers verscheen ook deze aflevering in hd-kwaliteit en een 16:9-ratio.

In de aflevering komen veel bekende personen voor, waaronder Billy Mays, Ed McMahon, Farrah Fawcett, Patrick Swayze, Walter Cronkite, Dom DeLuise, Ted Kennedy, Natasha Richardson, Bea Arthur, David Carradine, Adam Goldstein, Ricardo Montalbán, Steve McNair en Michael Jackson.

De aflevering bevat een parodie op de films The Sixth Sense en Poltergeist. Tevens wordt de serie Ghost Hunters en de twee hoofdpersonen Jason Hawes en Grant Wilson bespot.

Plot[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

De jongens halen professionele geestenjagers in huize Broflovski om bewijs van paranormale activiteiten te onderzoeken. Geesten van dode beroemdheden kwellen Ike. Kyle en de jongens doen alles wat ze kunnen om hem te redden, maar de geesten willen Ike niet met rust laten. De geest van Michael Jackson blijkt namelijk niet te beseffen dat hij dood is.