Debby & Nancy's happy hour

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Debby & Nancy's happy hour
Genre Familieprogramma
Speelduur 60 min.
Bedenker Peter Van Den Begin en Stany Crets
Regie Indra Siera
Scenario Peter Van Den Begin en Stany Crets
Land van oorsprong Vlag van België België
Taal Vlaams
Productie
Productiebedrijf ELISABETH
Uitzendingen
Start zondag 21 januari 2007
Einde 2008
Seizoenen 2 (telkens 7 afleveringen)
Netwerk of omroep Eén
Website
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Debby & Nancy's happy hour was een amusementsprogramma dat van 2007 tot 2008 op zondagavond werd uitgezonden op de Vlaamse zender Eén.

Concept[bewerken | brontekst bewerken]

Het programma werd gepresenteerd door Peter Van Den Begin en Stany Crets die zich verkleed hadden als de vrouwen Debby & Nancy. Elke week gaven Peter Van Den Begin als Debby, en Stany Crets als Nancy tal van prijzen weg en lieten zij de droom van andere deelnemers uitkomen, alles met het oog op "het rondstrooien van geluk". Uit de hun toegestuurde e-mails namen ze er een paar uit om die mensen gelukkig te maken. Het programma had dezelfde inslag als Mooi! Weer De Leeuw in Nederland en het programma van Dame Edna.

Bij de vaste programmaonderdelen hoorde onder meer de publieksprijs. Uit het publiek werden twee deelnemers gezocht die bijvoorbeeld op dezelfde dag als de bekende gast verjaarden. De eerste twee personen die bij Debby & Nancy kwamen staan, speelden dan het publieksspel. Daarbij moesten ze een opdracht uitvoeren. De winnaar kreeg de keuze uit twee prijzen, de verliezer kreeg een Gouden Ticket. Met dat Gouden Ticket kon men kans maken op een bijzondere prijs in de laatste aflevering.

Wekelijks was er ook een muziekgroep die op het einde hun nummer brengen, bekenden of onbekenden. In elke aflevering zaten er ook een paar BV's waaraan ze enkele vragen stelden, of die meehielpen een kijkersdroom te realiseren.

Het programma haalde in Vlaanderen gemiddeld anderhalf miljoen kijkers en was daarmee in 2007 het op vijf na meest bekeken programma dat jaar.

Controverse[bewerken | brontekst bewerken]

Op 18 maart 2007 traden politici Yves Leterme en Johan Vande Lanotte in het programma op als schipbreukelingen op een onbewoond eiland, compleet met zwemboei rond het lichaam en een valse baard. Ze werden gered door Jean-Marie Dedecker, verkleed als kapitein. De uitzending leidde tot discussies in het parlement over de vraag of politici wel in amusementsprogramma's mogen figureren.

Singles[bewerken | brontekst bewerken]

  • "Ik ben graag bij Debby & Nancy (Doe de struisvogel)"
  • "Nog één sneeuwvlok" (samen met Wendy Van Wanten)